JPortal na byethost


(Ford Fokus) #1

Mam pytanie :PPP Co mam wpisać w pola:

  • Host do bazy.

  • Login do bazy.

  • Hasło do bazy.

  • Nazwa bazy.

Jeżeli mam konto na serwerze byethost.com i chcę zainstalować JPortal? Próbowałem tam wpisywać przeróżne cuda ale zawsze wyskoczy:

Baza danych.

* Połączenie z bazą - Błąd

* Wybranie bazy - Błąd

* Wykonanie zapytań - Błąd


(JarekMk) #2

CZyli adres Twojego serwera… np. localhost

Nie trzeba tlumaczyc chyba

Rowniez w tym przypadku ;]

Nazwe jaka nadales bazie mysql np. jportal…


(Airborn) #3

login, haslo, oraz nazwe bazy dostaniesz dopiero po tym jak w Cpanelu zrobisz odpowiednia baze MySQL, a co d o hosta to poszukaj, powinien gdzies byc wraz z innymi informacjami jakie otrzymales od byethost przy zakladaniu konta


(Piotrek Płatek) #4

Airborn ma rację, najpierw w Cpanel trzeba założyć bazę i zrobić do niej usera


(adam9870) #5

Ja zamierzam sobie postawić forum na byethost.

I chce spytać jak baze danych stworzyć w cPanelu.

Z góry dzięki.


(Piotrek Płatek) #6
Manage SQL

/

Add SQL database

i wpisujesz nazwę bazy

następnie trzeba kliknąc na

gdzie podajemy dane konta admina dla danej bazy


(adam9870) #7

OK. Dzięki.

Jak założe tam konto to pewnie przyda Mi sie ta informacja.

Tylko jeszcze jedno pytanko:

Czy hasło do bazy i nazwa użytkownika bazy jest taka sama jak nazwa konta i haslo do niego czy tam gdzie sie wpisuje nazwe bazy danych to tez haslo?


(Piotrek Płatek) #8

nazwę bazy, usera i hasło wymyślasz sam


(Ford Fokus) #9

Jaki jest do neigo adres? :smiley: Skasowałem tego maila z byethostu…

Właśnie w tym rzecz, że co tam wpisz to mam błąd.

Złączono Posta : 08.02.2006 (Sro) 22:12

A nie prawda warto poczytać support :smiley: Już mam linka :PPP

Złączono Posta : 08.02.2006 (Sro) 22:19

Panowie nie wiem jak wam dziękować! Działa! :smiley: PZDR.