Jportal - niekonczące się zródło problemów!


(Dj Sweet) #1

Witam wszystkich, tym razem postanowilam tu napisac, moze spotkam sie tu z milszym nastawieniem, bo nie wspomne z jaką pyszałkowatością admini portalu zajmujacego sie wylacznie jportalem potraktowali moj temat. Z jportalem bawie sie od niedawa, nigdy mnie nie interesowało php. Moja pasja jest do dzis html i flash. Dobra ja tu blabla ... wiec problem jest następujacy ... sciagnelam sobie ciekawy mod do jportala, pomagam w prowadzeniu pewnej strony radia internetowego , otush mod - odnosi sie do wysylania pozdrowien, ktore pozniej w panelu admina mozna przeczytac i tak to mialo dzialac :confused: do czasu wrzucenia plikow na serwer, blad jest następujacy - Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /data/members/free/tripod/uk/r/a/d/radiomega2/htdocs/pozdro.php on line 40 :lol: eh... pozdrowionka nie dochodza a w panelu zauwazylismy ten sam bład, dowiedzialm sie juz o prawdopodobnych przyczynach tego stanu, natomiast amini wspomnianego portalu z powodu "zmęczenia misaniem wkólko to samo i prowadzenia za raczke" nie byli mi w stanie upszejmie powiedziec jak mam to naprawic, nie jestem w tym zabardzo obeznana ( i naprawde troche cierpliwosci wymagam :P) ale naprawde szukam kogos kto by mi pomogl... są jeszcze na tym swiecie ludzie dobrej woli i pelni zrozumienia ? :frowning: acha strona z ktorą mam problem -http://members.lycos.co.uk/radiomega2/pozdro.php


(Wolin) #2

Myślę, że moge Ci pomóc (też mam strone na JPortal-u) bo również używam modu pozdrowień.

Podaj skąd ściągałaś ten mod, najlepiej docelowy link do tego modu.

P.S. Nie ten dział :wink:


(Dj Sweet) #3

ojej sorry , ale ze mnie ciapa :stuck_out_tongue: ! :frowning: / a oto ten link :lol: z portalu o kotrym mam niecenzuralne zdanie :stuck_out_tongue: :lol: - http://zsyp.trzebiatow.com/download.php ... ick&id=157 (będe wdzieczna - wogole dzieki za zainteresowanie :-))


(Wolin) #4

Tak myślałem, musisz wydać polecenie SQL:

CREATE TABLE pozdrowienia (

   id int(11) NOT NULL auto_increment,

   tresc text,

   od text,

   dla text,

   ip text,

   PRIMARY KEY (id),

   UNIQUE id (id)

);

Wchodzisz http://members.lycos.co.uk/radiomega2/admin.php następnie w [Pozostałe] i w okenku Klient SQL wstawiasz powyższy kod i kliknij Prześlij zapytanie. Powinno już działać.


(Dj Sweet) #5

Zaraz przetestuje :slight_smile: z gory dziękuje :slight_smile: :angel:


(Wolin) #6

Widze, że już chyba działa :slight_smile:

Czekam na buziaka :stuck_out_tongue:

Pozdrawiam DeViL :wink:


(Dj Sweet) #7

:* :* :* :* :slight_smile: jeszcze raz bardzo dziekuje ! I mam znowu zadreczajace pytanko :slight_smile: czy jak bede dodawac jakies nowe bajery do jportala mushe robic tak samo , zmieniajac tylko nazwe tabelii ? :* :smiley:


(Wolin) #8

Dzięki bardzo za buziaki :stuck_out_tongue:

To zależy od modu, wszystko masz podane w spakowanym pliku. Czytaj pliki *txt (np. Czytaj to !) tam jest przeważnie wszystko wyjaśnione :wink: