Jportal problem


(Kingpc) #1

Mam strone:

http://www.poloniamarklowice.site24.pl/jp/

Zmieniłem logo i dzieje mi się takie coś :-x

Jak to naprawić?

http://www.poloniamarklowice.site24.pl/ ... ns.inc.txt

http://www.poloniamarklowice.site24.pl/ ... /index.txt

http://www.poloniamarklowice.site24.pl/ ... normal.txt


(Ickmetan) #2

spróbuj tak w pliku functions.inc.php

function header_open() {


global $color;


echo '

|

|

|

| logo.jpg | '; } # fragment za bannerem # w przypadku braku bannera mozna # wszystko wstawic do funkcji poprzedniej function header_close() { global $color, $f_author, $gnick; echo ' |

|

| '; if(is_user_login()=='yes') echo 'Witaj '.$gnick.'!'; else echo 'Zaloguj się!'; echo ' | | START | LOGIN | FORUM | LINKI |DOWNLOAD | KONTAKT |** | **'.pl_date().' |

'; }

header_open();

header_close();

|

|
w index.php, normal.php, no_menu.php


(Kingpc) #3

Dzięki wszystko działa!!

Jeszcze jedno pytanie w którym pliku zrobić tak aby każdy news był obramowany bo newsy się jakby zlewają...


(Ickmetan) #4

functions.inc.php funkcja news_theme


(Kingpc) #5

http://www.poloniamarklowice.site24.pl/ ... ns.inc.txt

Może coś więcej bo jestem blady z tego :roll:


(Ickmetan) #6

http://www.kurshtml.boo.pl poczytaj o tabelkach i sobie sam zrobisz ramke :slight_smile:

function news_theme($mod, $title, $icon, $text, $poster, $textcd, $date, $comment, $comment_num, $print, $send) {


global $color;


if($mod=='list') {

if($textcd<>'') $textcd = 'więcej | '; else $textcd = '';

} else {

if($textcd<>'') $text = '




'.$textcd;

}



if($icon<>'') $text = ''.$text;

$send = ' ';

$print = '';

$comment = 'komentarz['.$comment_num.']';




echo '

|

| '; echo $title.' - '.$date; echo ' |

|

| '; echo $text; if($mod=='more') unset($textcd); if($mod<>'err') { echo ' |

|

|

| dodał: '.$poster.' | '.$textcd.$comment.' | '.$print.' '.$send.' |

|

|

separ.gif


(sdar) #7

Nie mogłeś się powstrzymać od OTa? :evil:


(Ickmetan) #8

sdar rozumiem że jest w tym zielony ... lecz gotowcami częściej się krzywdzi niż pomaga ... bo wolisz żeby sam się nauczył czy ciągle przychodził na forum i prosił o gotowca ? rozumiem jak jeszcze nie było by to ładnie opisane w sieci ... zawsze można podpowiedzieć ,ale nie wykonywać całą robote za kogoś :slight_smile:


(Kingpc) #9

Ściągnołem sobie style do jportala wrzuciłem je na serwer i przeglądałem i przypadkiem wrzuciłem do tego katalogu modul do jportala i jak otworzyłem to nie działa mi strona. Usunołem go ale nadal nic nie działa!! Co robić?

http://www.poloniamarklowice.site24.pl/jp/


(Ickmetan) #10

jaki to modół ?


(Kingpc) #11

do katalogu ze stylami przez nie uwage wrzuciłem modół ligamaxbeta2 (jest to modół z tabelami i wynikami) Da sie to jakoś naprawić?


(Ickmetan) #12

tak z katalogu theme wywal foldery ligamaxbeta i ligamaxbeta2


(Kingpc) #13

Wywaliłem i nic


(Ickmetan) #14

a co jest nie tak ?


(Kingpc) #15

Nie można wejśc na strone http://www.poloniamarklowice.site24.pl/jp/


(Ickmetan) #16

jak nie jak tak :slight_smile: usuń ciasteczka i wyczyść temp


(Kingpc) #17

Ok działa! Dzięki!!

Jeszcze raz jak ustawić tutaj aby logo było na całym topie?

http://www.poloniamarklowice.site24.pl/jp/

http://www.poloniamarklowice.site24.pl/ ... ns.inc.txt


(Ickmetan) #18

podaj jeszcze kod index.php, normal.php, no_menu.php


(Kingpc) #19

http://www.poloniamarklowice.site24.pl/ ... /index.txt

http://www.poloniamarklowice.site24.pl/ ... o_menu.txt

http://www.poloniamarklowice.site24.pl/ ... normal.txt


(Ickmetan) #20

functions.inc.php

z

function header_open() {


global $color, $members;


echo '

|

| |

|
.: Na imieniny do: ';

include("theme/$color[3]/imieniny/imie.php");

		echo '</b>.: Użytkowników online: <b>'.$members.'</b></font>

| | | home

              | <a href="#" rel="external nofollow">menu</a> | <a href="#" rel="external nofollow">menu</a> 

              | <a href="#" rel="external nofollow">menu</a></font> |

| |

|
| |
|

| | logo.gif | '; } # fragment za bannerem # w przypadku braku bannera mozna # wszystko wstawic do funkcji poprzedniej function header_close() { global $color; echo ' | |

|
| |
|

| |

| '; user_block_flat(17, ' | '); echo ' |   |

| |

|
| |
'; }[/code] na

function header\_open() { global $color, $members; echo '
| 
| | 
| 
<font color="#CCCCCC">.: Na imieniny do: <b>';
  include("theme/$color[3]/imieniny/imie.php");
  			echo '</b>.: Użytkowników online: <b>'.$members.'</b></font>
 | <font color="#CCCCCC"></font> | <font color="#CCCCCC">| <a href="index.php" rel="external nofollow">home</a> 
                  | <a href="#" rel="external nofollow">menu</a> | <a href="#" rel="external nofollow">menu</a> 

              | <a href="#" rel="external nofollow">menu</a></font> |
 | |
 |
| |
| 
| | ![logo.gif](theme/'.%24color%5B3%5D.'/gfx/logo.gif) | |
 |
| |
| 
| | 
| '; user\_block\_flat(17, ' | '); echo ' | &nbsp; |
 | |
 |
| |
'; }
index.php, normal.php, no\_menu.php z
    header_open();

echo '
<center>';
banner('bannerA');
echo '</center>'; header\_close();

na
[code]header_open(); header_close();