jPortal


(Lksstudzionka) #1

Przy instalacji jPortala po zaakceptowaniu licencji gdy kliknę dalej wyświetla mi się takie coś:

(...)

Sprawdzanie uprawnień.

* Katalogi:

o online - Błąd

o online_f - Błąd

o online_f/guests - Błąd

o online_f/users - Błąd

o online_g - Błąd

o uploads - Błąd

o uploads/download - Błąd

o uploads/galery - Błąd

o uploads/news - Błąd

*

* Pliki:

o config.php - Błąd

o messages.php - Błąd

o logs/config.log - Błąd

Niestety sprawdzanie uprawnień wykazało błędy. Proszę nadać uprawnienia pliką lub katalogą, które są zaznaczone na czerwono. Sprawdzić proszę także ich istnienie.

te foldery i pliki są na serwerze bo sprawdzałem. A jak nadać te uprawnienia?


(Bambit) #2

Wszystkim plikom i katalogom w głównym katalogu jP nadaj CHMOD 777


(Lksstudzionka) #3

jak?..


(Bambit) #4

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … ight=chmod

tu jest to opisane :slight_smile: (z tą różnicą, że Ty nadajesz 777)


(Lksstudzionka) #5

dzięki :wink:

Złączono Posta : 05.10.2005 (Sro) 18:26

Formularz instalacji.

* Ustawienia bazy danych.

o - Host do bazy.

o

o - Login do bazy.

o

o - Hasło do bazy.

o

o - Nazwa bazy.

o

o - *Prefix do tabel.

co tam^^^ mam wpisać??


(Bambit) #6

zobacz ten temat wszystko fajnie wytłumaczone :slight_smile:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=20824


(Lksstudzionka) #7

czyli nazwa hosta bazy danych ma byc LOCALHOST??

a hasło nazwę użytkownika i nazwę bazy mam wymyślić??

jak tak robie to mam :

* Baza danych.

o Połączenie z bazą - Błąd

o Wybranie bazy - Błąd

o Wykonanie zapytań - Błąd

* Plik konfiguracyjny

o Zapis do pliku konfiguracyjnego - Ok

:!: :!:


(Tom3k3) #8

localhost

bazy i nazwy nie masz wymyslic tylko wpisac taką jaką podal Ci provider.


(Lksstudzionka) #9

Pobrałem sobie skrypt jPotrala założyłem serwer włożyłem pliki na serwer ale nie dostałem nazwy użytkownika ,nazwy bazy danych i hasła !!


(Bambit) #10

jaki to serwer ? powinien być z php i bazą sql


(Lksstudzionka) #11

http://www.of.pl

jPortal http://www.free.of.pl/b/beznazw/jp-2.3.1/index.php

Złączono Posta : 05.10.2005 (Sro) 21:26

acha

  • Obsługa PHP

  • Konto nie obsługuje baz danych MySQL

:? :?


(Bambit) #12

no to mamy jasność na tym serwerze nie zainstalujesz jP

poszukaj lepszego serwera polecałbym z darmowych http://www.haa.pl


(adam9870) #13

haa.pl ma częste awarie serwera, polecam http://60free.ovh.net.

Tu jest spis darmowych i płatnych serwerów

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=21033


(lazikar) #14

Niesamowite.

To mogłes podac linka do rozwiazania a nie pisac OTa.

Kosz


(Lksstudzionka) #15

Zabroniony dostęp!

Nie masz dostępu do żądanego obiektu. Jest on zabezpieczony przed odczytem lub nie może być odczytany przez serwer.

Error 403

60free.ovh.org

Sun Oct 9 15:37:29 2005

tak się dzieje jak prubuję zainstalowac jPortala na 60free

:frowning: :frowning:


(adam9870) #16

Chmody nadałeś ??


(Lksstudzionka) #17

Tak :slight_smile: :slight_smile:


(adam9870) #18

A pliki jPortalu wrzuciłeś do katalogu www ??

I czy baza danych jest założona ??


(Lksstudzionka) #19

już sobie poradziłem!

plików nie wrzuciłem do kalalogu www (ale działa:p)

a baza jest założona

url przy instalacji był taki http://micmicmic.ovh.org/install

to dopisałem http://micmicmic.ovh.org/install/install.php

i sie udało

http://micmicmic.ovh.org/

Złączono Posta : 09.10.2005 (Nie) 19:40

jednak nie :evil: :evil: :evil:

po pomyślnie przebrowadzonej instalacji jest take coś:

http://micmicmic.ovh.org

czyli trzy kropeczki (…)

O CO TU CHODZI???


(Bambit) #20

w czym problem bo pod tym adresem mi wyświetla się poprawnie zainstalowany jP :smiley: