JPortaL


(Kr2y5i3k) #1

Jak mam zmienic nazyw w dziale artykula z testowy bardzo i testowy troche na inne?..


(Rarlab) #2

moglbys troche jasniej


(Kr2y5i3k) #3

tak…zainstalowałem jportla na swojej stronce…i jak pisze artykuł to mam tylko do wyboru dwa działy:

-testowy troche

-testowy bardzo

chce zeby byly inne działa jak mam to zrobic?


(Rarlab) #4

hmm…

a moze tak jak programy :slight_smile:

-testowy troche / werjsa beta

-testowy bardzo / wersja alfa

masz linka do zasobow tego portalu, zobacze gdzie to edytowac


(Kr2y5i3k) #5

Mozesz napisac jaśniej?


(Rarlab) #6

chcesz sie dowiedziec jak w jportal zmienic nazwy artykulow

potrzebuje pakiet jportal ktory zainstalowales sobie na stronce, zeby sprawdzic gdzie to mozna zmienic


(system) #7

zaloguj się do panelu administracyjnego, potem BEZ WYLOGOWYWANIA się wejdź do artykułów, tam przy nazwie działu będzie (E/D). D to usunięcie, więc kliknij w E. Tam zmienisz nazwę.


(Kr2y5i3k) #8

artykul6tm.jpg chodzi mi o to…chce zebvy byl inny dział…


(Rarlab) #9

w katalogu jp-2.3.1\install

masz plik jp.sql

w nim mozesz to zmienic (nawet notatnikiem)

mozesz sprobowac to zmienic na ftp’ie… jezeli nie zadziala, to zmien to w zrodle i zainstaluj ponownie portal

mam nadzieje ze operujemy na tej samej wersji portalu

w razie watpliwosci prosze kontynuowac watek


(Kr2y5i3k) #10

mam dopiero 14 lat…i nie wiem zabardoz o co chodzi…prosze jasnie…zgóry dzieki


(Rarlab) #11

odnajdz plik plik jp.sql (powinien byc w katalogu install)

otworz go np. w notatniku i korzystajac w opcji wyszukaj wpisz: Testowy

przejdzie ci do miejsca

);

#=======================================#

INSERT INTO topic VALUES (1, ’ Testowy bardzo’, ‘’, ‘2004-10-03 16:30:52’, ‘admin’);

#=======================================#

INSERT INTO topic VALUES (2, ‘T estowy troche’, ‘’, ‘2004-10-03 16:30:59’, ‘admin’);

#=======================================#

pomiedzy apostrofami wpisz zadane przez siebie nazwy

np.

);

#=======================================#

INSERT INTO topic VALUES (1, ’ Wersja Alpha’, ‘’, ‘2004-10-03 16:30:52’, ‘admin’);

#=======================================#

INSERT INTO topic VALUES (2, ’ Wersja Beta’, ‘’, ‘2004-10-03 16:30:59’, ‘admin’);

#=======================================#

zainstaluj ponownie jportal korzystajac z tego zmodyfikowanego

jesli masz ten pakiet co instalowales go u siebie to wyslij mi go na maila, bo moze masz inna wersje: rarlab@wp.pl

jak cos to prosze pisac dalej


(Kr2y5i3k) #12

ale ja nie chce instalowac od nowa :(:frowning: nie da sie inaczej zrobic?

Złączono Posta : 18.11.2005 (Pią) 20:51

a to zmeniłęm w jp.sql

Złączono Posta : 18.11.2005 (Pią) 21:27

Dzięki Wielki…Teraz bardziej się wczytałem…

Jeszcze raz dzieki wielki

Złączono Posta : 26.11.2005 (Sob) 11:34

Teraz mam problem z jporta;em ze nie da się aktywowac kont, przychodzi link aktywujący konto, naciska sie go i wyswietla nei ma takeij strony :frowning:

co zrobić…pomocy