Jquery pobrać czas i po upływie załadować plik


(pain3hp) #1

Pobieram czas z serwera i np odliczam od niego 20 sekund, a następnie wykonuję skrypt, chciałbym także by pokazywało jak ten czas upływa. Próbowałem odświeżać ale wtedy puchnie użycie procesora (nie wiem dlaczego). Czyli proszę o pomoc jak to zrobić

-- Dodane 19.02.2011 (So) 20:37 --

$(document).ready(function(){

    $("#zeg").load("index.php");

});

interpretując kod:

po załadowaniu dokumentu załaduj dokument, czyli tworzy się jakby pętla for bez warunku końcowego... tylko dlaczego cały czas zapych się pamięć :confused:


(Grzelix) #2

ponieważ kod wykonuje się rekurencyjnie ? (pytanie retoryczne)

po zakończeniu ładowania pliku da część pamięci może zostać zwolniona ale załadowany plik znów wykonuje ładowanie pliku itd itd itd

chyba jest to jasne

odliczanie czasu jquery:

http://keith-wood.name/countdown.html


(pain3hp) #3

to pobiera date z systemu klienta a nie z serwera


(Grzelix) #4

z tego co mi wiadomo to każdy javascript działa na maszynie klienta.

ale można ustawić czas z serwera np za pomocą php

cos w tym stylu:

i dalej w skrypcie będziesz miał zainincjowaną zmienną z czasem serwera
(swoją drogą ciekawe jak robisz to teraz bo ja nie znam innego sposobu żeby za pomocą js pobrać czas z serwera)

(pain3hp) #5

może ajaxem nie?, albo pobrać z serwera funckja php date(); i wrzucić do sekcji