[JS] getElementsByClassName().style do wszystkich obiektów

Potrzebuję na stronie zastosować getElementsByClassName (lub getElementsByName - działają prawie tak samo). Problem w tym, że chcę zrobić coś takiego:

document.getElementsByClassName('h').style.display = 'none';

i tu pojawia się problem. getElementsByClassName jest tablicą, więc co najwyżej mógłbym napisać:

document.getElementsByClassName('h')[0].style.display = 'none';

ale wtedy odniosę się do pierwszego elementu tej klasy. Co mam zrobić, żeby zadziałało dla wszystkich? Kopiowanie tej linijki nie wchodzi w grę, bo tych elementów będzie kilkadziesiąt.

Na logikę… Jeśli masz swoją tablicę elementów i wiesz, że do poszczególnego elementu możesz się dostać jedynie poprzez indeks tablicy, to:

var elements = document.getElementsByClassName('h');

for (i = 0; i < elements.length; i++){

elements[i].style.display = 'none';

}

P.S. Nie podbijaj sztucznie oglądalności Twojego tematu. 130 odsłon w 13 minut jest nierealne, a to forum nie zlicza unikalnych użytkowników, tylko odświeżenia.

Wielkie dzięki, myślałem o tym sposobie ale coś nie chciał działać, teraz nagle zaczął :lol: .

Tyle lat na forum a nigdy nie zwróciłem uwagi na to że liczą się odświeżenia… po prostu ustawiłem w operze autoodświeżanie co 15 sekund żeby sprawdzić czy ktoś odpisał… przepraszam, więcej nie będę :wink:

Luzik, ale na przyszłość odświeżanie możesz ustawić na stronie głównej i tam obserwować liczbę odpowiedzi :wink:.