http://www.openjs.com/tutorials/advance … moving.php
myślę że to możesz zaadaptować do swojego pomysłu
To teraz mi się strona wcale nie wyświetla. Nie może to być pod IMG bo nie ruszy PDF’a…
Nie rozumiem twojego ostatniego postu ale to div jest elementem przesuwalnym a w divie możesz mieć wszystko inne. Nie musisz tam mieć img.
Skrypt który ci podałem funkcjonuje w oparciu o id elementu. Ty w swoim przykładzie podałeś tag object który też posiada ten atrybut więc możesz dodać tam id i skrypt będzie przesuwał element object.
Ad1) A czemu nie ? - przecież to i tak niczego nie zmienia
czy to jest czy w ogóle tego nie ma.
Co do skryptu - dalej nie porusza się.
SetTimeOut ustawiłem na 10 aby zobaczyć ruch ale się go nie doczekałem …
- ponieważ jest źle synktatycznie - małe błędy generują kolejne.
zmień
width="100%" height="100%">
na
width="10%" height="10%">
dla łatwiejszego zauważenia ruchu.
pod ff i operą wyświeta link i przesuwa go
pod chrome wyświetla szary prostokąt
pod ie8 wyświetla biały prostkąt
wszędzie działa ruch.
Width i heigt mają być 100% bo ma być widoczny cały czas cały PDF i jego zawartość się zniżać w dół…
To pomoże pomoże jak powiem do czego to ma być - nie ważne że nie otworzy się na przeglądarce OPERA to nie będzie potrzebne w ogóle.
Mam tą tabelkę zapisaną w PDFie otwieram ją w przeglądarce i po X czasie schodzi ona w dół trochę mija Y czasu i schodzi o Z px w dół i tak aż do końca.
Ja ustawiam CamStudio na obszar okna przeglądarki z widocznymi ramami programu PDF włączam nagrywanie i czekam aż zejdzie do końca.
I tym samym jestem wstanie otworzyć objekt PDF w menu filmowym - DVD VIDEO 
Inaczej się tego nie da zrobić jak nagrać PDFA i umieścić go w formacie video - AVI.
-
kod z ostatniego postu nie działa u ciebie?
-
sprawdzałeś na więcej niż jednej przeglądarce (nie krypto reklama ale chrome jest jedną z najlżejszych przeglądarek więc pobranie i instalacja nikomu nie zawadzi).
-
nazwa pdf w przykładzie zawiera spację, spróbuj zminić nazwą na taką bez spacji.
-
może nie masz włączonego javascriptu w przeglądarce.
pomysły już mi się kończą.
odnośnie tego nagrywania to chodzi o przewinięcie całgo pdf’a czy zsunięcie go poza ekran zostawiając białe tło?
Przewinięcie suwakiem w dół - pdf składa się z 15 kartek.
Mam zainstalowane 5 przeglądarek do testowania stron
obsługa JS włączona.
Na chrome, opera, safari, netscape, ie9 , ff
nie działa - tzn nic się nie dzieje z tym nie idzie w dół.
Zmiana nazwy pliku nie przyniosła efektów.
Czy u Cb ten kod przewija dokument w PDFie ?
trochę rozjaśniłeś sytuację skrypt przesuwa cały element a nie scrolluje zawartość elementu.
Ja zawsze staram się dostować narzędzie do problemu a nie odwrotnie.
Program autohotkey moim zdaniem byłby w twoim przypadku najbardziej odpowiedni. Pisze się w nim skrypt emulujący mysz klawiaturę i wiele więcej.
W twoim przypadku skrypt do tego programu wyglądał by mniej więcej tak:
^x:: ;Control+x uruchomienie skryptu
Loop 6 ;wykonaj 6 razy przykładowo.
{
Send {Space} ; przewiń stronę
Sleep 10000 ;czekaj 10s
}
do tego możesz dołożyć F11 czyli fullscreen a także uruchamianie programu nagrywającego
Natomiast co do przewijania pdf’a wewnątrze przeglądarki to ja raczej nie mam pomysłu jak to miałoby działać.
Spróbujmy z tym : autohotkey
Powiesz jak mam zrobić to w nim ? Tzn otwieram PDFa włączam FULSCREENA i włączam program do nagrywania i jak zmusić PDF’a do przewijania się w dół z treścią ? za pośrednictwem tego programiku 
Doszedłem do tego że mogę spacją przewijać stronę w PDF, a nie można zrobić tego całkowicie automatycznie ?
jeżeli nie to nie problem - dam sobie już radę z tego miejsca
Chodź tak było by łatwiej, tak muszę pokombinować jak ukryć kursor aby się ta łapka nie pokazywała xd
W kazdym razie dzięki za pomoc