inos
(Galim4)
8 Kwiecień 2007 11:43
Witam. Mam problem: w pośpiechu usunąłem programem jv16 rejestry potrzebne systemowi. Teraz nie mogę uruchomić żadnego skrótu i nie uruchamia się żaden program oprócz przeglądarki. Nie zrobiłem kopii zapasowej i nie mogę przewrócić system. Jest jakieś wyjście z tej sytuacji?
Agaton
(Agatonster)
8 Kwiecień 2007 11:52
inos
Kopia bezpieczeństwa.
Która wersja - jv16 PT ??
darmowa 1.3… z tego co pamiętam tworzy kopie automatycznie, a 1.52…2006 tworzy kopie po zaakceptowaniu
Pozdrawiam
Spectator , wiesz, że to nie jest dowcipne?
Myślę, że w C:\System Volume Information jest kopia rejestru. Tylko nie pamiętam, jak go przywrócić.
Ryczykipiur
(892ugbwl8ik9zlxm97wz)
8 Kwiecień 2007 12:09
albo w ostatecznosci przywracanie systemu
inos
(Galim4)
8 Kwiecień 2007 12:52
Niestety jv16 też nie mogę uruchomić. Tworze nowy skrót do programu też sie nie uruchamia. Obawaim się że format mnie czeka.
Krzychuu
(Krzychuu)
8 Kwiecień 2007 13:05
inos znalazłem takie coś:
\<a href='http://antivir-polska.info/forum/viewtopic.php?t=414'\>http://antivir-polska.info/forum/viewtopic.php?t=414\</a\>:
5. Niedziałające pliki *.exe Przy próbie odpalenia jakiegokolwiek pliku z rozszerzeniem *.exe pojawia nam się okno wyobru programu, w którym ma on zostać odpalony oznacza to, że trzeba zmienić kilka wartości w rejestrze. Aby tego dokonać otwieramy notatnik i wklejamy w nim to: Cytat: [Version] Signature="$Chicago$" Provider=Symantec [DefaultInstall] AddReg=UnhookRegKey [unhookRegKey] HKLM, Software\CLASSES\batfile\shell\open\command,"""%1"" %*" HKLM, Software\CLASSES\comfile\shell\open\command,"""%1"" %*" HKLM, Software\CLASSES\exefile\shell\open\command,"""%1"" %*" HKLM, Software\CLASSES\piffile\shell\open\command,"""%1"" %*" HKLM, Software\CLASSES\regfile\shell\open\command,“regedit.exe “”%1"”" HKLM, Software\CLASSES\scrfile\shell\open\command,"""%1"" %*" HKCU, Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System,DisableRegistryTools,0x00000020,0 Plik -> zapisz jako -> zmieniamy rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki -> zapisujemy pod nazwą UnHookExec.inf. Klikamy prawym przyciskiem myszy na ten plik i wybieramy opcję Instaluj
troiP
(troiP)
9 Kwiecień 2007 08:29
jednego nie rozumiem jak usunąłeś pliki rejestru tym programem potrzebne do działania systemu. JV16 pokazuje tylko te które można wyrzucić i an tym koniec, widocznie sam musiałeś grzebać:)
Agaton
(Agatonster)
9 Kwiecień 2007 09:13
Czyżby ?? a jaką wersję masz na myśli ? - bo na pewno nie jv16 PowerTools 1.3.0.195 …
troiP
(troiP)
10 Kwiecień 2007 05:31
w każdej wersji jest wybór nie potrzebnych rejestrów. w jednej wersji jest trudniej a w innej łatwiej ale zawsze jest ta zakładka"niepotrzebne"
a co do samego problemu to warto włożyć płytę windowska i tylko przeinstalować bez formata lub naprawić ta wersje:)