Czy instalowac tą kobyłę czy może polecicie coś innego ?
Ja polecam Ci tylko 3,4 kodeki.
Nie wiem po co instalować taki pack
XviD, ffdshow, AC3…
AC3Filter 1.11 ?
Witam!
Ja mam ffdshow i DivX G400 i starcza do wszystkiego
A ja należę do 5.428.942 osób które pobierały K-Lite Mega Codec Pack od wersji 1.33 do 1.61, czyli 18 wersji w tym 3 update. Czyli prawie 550MB i zawsze wszystko było OK., odinstalowanie i zainstalowanie nowej wersji nie sprawiało żadnych problemów! A wszystkie filmy mi działają idealnie
Aby nie męczyć się w dościągiwanie kodeków jeśli coś nie chodzi…
Sam jestem od dawien dawna użytkownikiem k-lite, w międzyczasie korzystałem jeszcze z ace pro i obie paczuszki mogę polecić…
Jeśli ma się sprawnego kompa to wszystko musi działać na tym, co podałem w pierwszym poście. Jeszcze nigdy nie miałem problemów.
Poza tym, jeśli ktoś nie chce instalować całej paczki, a brakuje mi kodeków - jest do tego specjalny program AVICodec, ale chyba tylko do plików avi :mrgreen:
wystarczy: xvid,ffdshow,ac3 + dla chetnych matroska(mkv…) oraz real alternative i qt alternative - i chodzi wszystko - od 2och lat nie uzywam jzu zadnych extra-hiper-mega-SYF-pakow :lol: i wszystko smiga
Idą pliki real, mp4, ogm, matroska, vro, vob i wiele innych można jeszcze znaleźć ?
Nie wiem jak Ty ale ja jestem w 99% przekonany że jakiś format nie ruszy… a jeśli się ma masę różnych plików na dysku to wdg. mnie przynajmniej najlepiej zainstalować paczkę i mieć problem z głowy.
Zwłaszcza jeśli paczka jest ok i wszystko działa po jej instalacji bez najmniejszych problemów
Złączono Posta : 05.12.2006 (Wto) 15:13
A ja używam i też wszystko śmiga…
I dobrze mi z tym ;]
Bo szczerze taki mega-pack jest najlepszy, nie musisz pózniej innych ****** szukać.
R-L-Z radzę uważać na słownictwo.
Bo szczerze mówiąc (pomimo że jesteś z Dębicy) pleciesz trzy po trzy. Dlaczego na żadnym poważnym forum zajmującym się problematyką kompresji filmów nikt nie poleca paczek tylko pojedyncze odpowiednio dobrane kodeki i też wszystko działa jak należy.
Mój niezawodny zestaw:
FFdshow
Real alternative
AC3filter
OGG
(te dwa ostatnie do dźwięku)
I wszystko śmiga jak trza bez żadnego:
witam
tylko zainstaluj z tego packa: ffdshow + real alternative + quick time + jakis odtwarzacz(moze byc mpc, z tego packa). ja mam tak i wszystko odtwarza.
A ja mam Codec Pack All in 1 6.0.0.5 , ustawienia standardowe przy instalce czyli ffdshow i jest ok.
Osobiście nie mam zdania na temat pakietu K-Lite Codec Mega Pack , ale nasuwa mi się przy okazji tej dyskusji wątpliwość co do prawnego aspektu wykorzystywania wszystkich kodeków zawartych w tym pakiecie do powszechnego, bezpłatnego użytku. Wątpliwości te były podnoszone m.in. na łamach vortalu dp. chociażby przy okazji komentowania newsa "Finalny Windows Media Player 11"
tutaj . Nie wchodząc tu w dywagacje, to jednak wnioski wyprowadzone z dyskusji tyczącej tego punktu, napawają jednak wątpliwościami co do legalności pakietu w całości…
Jak masz XP to zainstaluj tylko XP Codec Pack - odtwarza filmy w niektórych formatach jak mrvb itp. co KLite nie obsługuje. A jak już KLite to jakiś lżejszy bo Mega jest dla ludzi co zajmują się kodowaniem video.
Ja używam od zawsze XP Codec Pack. Jeszcze nie miałem sysutacji, zeby mi coś nie chodziło. DO pobrania tutaj:
A jak masz Viste to ffshow, XP Codec Pack i po wszystkim DivX 6.xx
Obsługuje RM, RMVB i nawet 3GP też. Znów jacyś ludzie bajki opowiadają
ja polecam
Muskcodec
są w nim wszystkie potrzebne kodeki jak DivX, Real, Quick Time