Kabel do diagnostyki auta

Witam

Posiadam kabel wraz z programem do diagnostyki aut. Problem polega na tym że przy instalowaniu sterowników obsługi kabla pojawia się komunikat “wystąpił błąd podczas instalacji danego urządzenia i nie można odnaleźć określonego pliku”. Co trzeba zrobić żeby to guw… zainstalować.

Z góry dziękuje :x

Oprogramowanie z legalnego źródła, z licencją czy z jakimś crackiem??

Podać lokalizację pliku ręcznie. (Nikt Ci nie pomoże, jeśli nie wiemy o jaki plik pytasz i jakie konkretnie sterowniki instalujesz)

Na jakie wejście com czy usb .No i podstawowe pytanie co to za kabel bo posiadam interfejs na coma do grupy vag i nie ma problemu z instalacją mam XP, ale na wejście usb już są ale to masz napisane w instrukcji tego kabla co i jak.

kabel nazywa się ELM 327 OBDII i jest na usb. program który instalowałem to ftd. program do diagnostyki to opeltech2 i vagcom

Sterowniki FTDI powinny działać z tym kablem. Jeśli nie, to może transmisja w tym kablu jest zrealizowana na innym chipie.

Co to znaczy na innym Chipie?

Jestem zielony w tych klockach. Co mam zrobić?

A próbowałeś te sterowniki z mojego poprzedniego posta? Przy instalowaniu urządzenia trzeba wskazać plik “ftdiport.inf” z archiwum.

próbowałem i mam komunikat określona lokalizacja nie zawiera żadnych plików o urządzeniach

Dodane 29.05.2010 (So) 21:20

niestety, próbuje różnych sposobów i ciągle pojawia się komunikat wystąpił błąd podczas instalacji danego urządzenia i nie można odnaleźć określonego pliku :twisted:

Dodane 01.06.2010 (Wt) 20:14

Hej

może mi ktoś pomoże? :frowning: