Witam, kupiłem ostatnio monitor 24", odpalony jest na maksymalnej rozdzielczości 1920 x 1200 px i np. przy karetce, krawędziach, literach widzę nieznaczny “cień”.
Monitor jest połączony kablem D-SUB za pomocą przejściówki DVI-I > D-SUB przy karcie. Noszę się z zamiarem kupna kabla DVI, i z informacji które uzyskałem dotychczas wiem, że kombinowanie z kablem DVI-I > DVI-D niema sensu i wystarczy mi kabel DVI-D po obu stronach.
Teraz właściwe pytanie, czy potrzebuje jakiegoś specjalnego kabla pozłacanego za nie wiadomo ile pieniędzy aby uzyskać najlepszy efekt?
Mam jeszcze przejściówkę DVI-I > HDMI więc mógł bym kupić kabel HDMI lub kabel DVI-D/I > HDMI jeśli takowy istnieje. Tylko nie wiem co da mi najlepszy efekt.
Idź lepiej do sklepu jakiegoś, kup kabelek ale dogadaj się z gościem że jak coś nie tak będzie to przyniesiesz z powrotem. Wiem że można się dogadać tak chociażby w Vobis ale też innych sklepach komputerowych.
Tu nie ma co dylematować, jeżeli masz blisko sklep to idz i kup kabel, ale wiem z doświadczenia że są drogie, jeżeli nie masz sklepu przy sobie to kup ten kable za 4 dyszki