Witam!
Mam pytanie, czy polecacie taki kabel?
Chciałbym go podłączyć do konsoli i monitora na biurku.
Z adapterami, szczególnie cyfra - analog, bardzo często są komplikacje. Co to za monitor bez złącz cyfrowych?
Może Twój monitor ma HDMI oraz VGA i HDMI masz zajęte przez komputer i do VGA chciałbyś podłączyć konsolę?
Jeśli tak, to lepiej kup splitter HDMI i podłącz konsolę również przez HDMI
https://www.morele.net/gembird-switch-hdmi-3-1-dsw-hdmi-35-1542685/
Nie piszesz też jaka konsola, powyższy splitter jest tani, ale wspiera tylko HDMI 1.4
Najnowszych konsol jeszcze chyba nie ma w sklepie, a starym wystarczy 4K w 30 klatkach.
Ten kabel na 90% nie bezie działać. Lepiej kupić przejściówkę. Np taką.
Też mogą być problemy, ale moim zdaniem są na to mniejsze szanse.
U mnie działa bez zarzutów.
Jakieś argumenty? Sam mam podobnego swticha, podłączone pod niego PS3, PS4, Switch i do monitora po HDMI. Komputer po DP. Wszystko działa.
Ja też mam podłączone, dwa kompy, i konsole.
Przecież on nie napisał, że to nigdy nie działa, tylko że może być jakiś konflikt. Przy podłączaniu komputera takimi przejściówkami często są na przykład problemy z prawidłowym wykryciem rozdzielczości i odświeżania. Co nie oznacza, że tak będzie też w tym przypadku. Taki aktywny adapter też gwarancji nie daje. Ja jestem zwolennikiem, żeby podpinać dedykowanymi kablami jeśli jest taka możliwość, dlatego zapytałem co to za monitor, bo może kompa podłączy vga - vga, albo ma dwa złącza cyfrowe. Tylko jeszcze musi napisać jaka karta graficzna.
ps. swich nie powinien robić problemów, bo to chyba jak zwykłe fizyczne przepięcie kabli.
LOL. Sorry. Nie ciebie miałem cytować tylko pierwszy post @papasmurf123
Switch jest dobrym pomysłem.