Witam. Ostatnio zainteresowałem się kupnem kabla do PC do Nokii 3510i. Słyszałem, że można takowy kupić oryginalny, a to kosztuje dużo. W związku z tym pytanie - ile? Czym się różnię “oryginalne” kable od takich, które znajdują się na różnych aukcjach.
Nikia 3510 posiada bardzo niewygodne podłączenie kabelka a w dodatku mało który kabel jest sprawny sam tego doświadczyłem, pierwszy kabel zakupiłem w sklepie plus gsm cena 69zł nie działał za drugi dałem 49zł u szpeca który sciąga simlocki nie działał trzeci kupiłem na targu u handlarza akcesoriami telefonicznymi dziłał pare minut i z koski na kablu poszły dymy narazie dałem sobie spokój z zakupem kolejnych kabli, wszyskie kable były na USB.
PS. doszłem do wniosku że taniej mnie wyjdzie sciągniecie melodyjki normalną procedurą,poprzez SMS-a.
boczi nie odpowiem Ci czy kabeleki podłanczane do portu COM działają bo nie sprawdzałem powiem tylko że transmisja danych do tel. kom. odbywa sie znacznie wolniej niz przez te na USB po drugie te na USB są sprzedawane z płytą na której znajduje sie sterownik i oprogramowanie i co ciekawe kabel który zakupiłem w autoryzowanym sklepie sieci Plus GSM zawirał płyte z programem +crack do tego programu.
Ja na twoim miejscu kupiłbym ten kabel. Kosztuje on przysłowiowe 2 duże piwa a jak będzie działał zaoszczędzisz nie mało np. 2 tapety pobrane przez sms kosztują tyle co kabel z przesyłką.