Jaki kupić najlepiej kabel do tych telefonów? Mam 3 kable, dwa nie chcą mi już ładować telefonu, a trzeci ładuje mi Mi 9 tylko 10% przez 2 godziny a jest napis Szybkie ładowanie
Jakie polecacie kable?
Jaki kupić najlepiej kabel do tych telefonów? Mam 3 kable, dwa nie chcą mi już ładować telefonu, a trzeci ładuje mi Mi 9 tylko 10% przez 2 godziny a jest napis Szybkie ładowanie
Jakie polecacie kable?
Na pewno nie bierz tanich, chińskich kabli.
W tych „siałmi”, usb typu C jest?
Do ładowania kup sobie Baseusa kable i będzie działać. Taki kompromis.
Trza kupić USB 3.1 C. Tylko uwaga w sklepach piszą że to USB 3 a to jest USB 2 tyko w kocówką C
Koncówka a ma być taka:
z tymi dodaktowymi pindlami
Np
https://allegro.pl/oferta/hama-kabel-usb-3-1-gen-2-usb-c-1m-10gbps-3a-11731586811
Taki będzie działać. Baseus Display Fast Charging | Kabel USB - Type-C 40W do Huawei XIaomi 27W Quick Charge 3.0 AFC SCP Srebrny \ 1m | Kable \ Type-C |
Hama jest nędznie wykonana, mam jakieś ich produkty to klasa Manty.
o kurcze, to już <30zł wyświetlacz na wtyczce dają. Niezłe. Ja lubię kable z Essager ale chyba Baseus z tą ofertą wypada lepiej.
Tylko magnetyczne są podłe, znaczy niby wyglądają ok. ale już mi kilka osób przyniosło do reklamacji z wyrwanym magnesikiem.
Magnetyczne to polecam Essager. Jak się nie spieszy to szukać na Aliexspress. Wysyłka za darmo albo za grosze. Z tym, że moje doświadczenie ogranicza się do użytkowania 2 kabli
3 kable nie ładuje
1 to ładuje, nie ładuje, ładuje, nie ładuję i tak cały czas
1 naładuje 10% przez 2 godziny
Masakra
Igła w dłoń i mocno trzeba skrobnąć po dnie złącza, naprawdę mocno, i często wygrzebuje ludziom ze środka bawełnę, od noszenia w kieszeni. Zbija się tam na dnie w taki ubity kołtun, i powoduje, że wtyczki nie dochodzą idealnie i wtedy słabo ładuje. To może być przyczyna. Może też być uszkodzone złącze, albo podłe przewody.
Google:
Redmi Note 8T Dane techniczne telefonu :: mGSM.pl v2.0 OTG Type-C
Xiaomi Mi 9 Mi9, M1902F1A, M1902F1T Dane techniczne telefonu :: mGSM.pl v2.0 OTG Type-C
Może masz „wyrobiony” port, albo zabrudzony. Niekoniecznie musi być to wina kabla. Sprawdzałeś pod więcej niż jedną ładowarką?
Przyłączam się do powyższych opinii. Znajomy skarżył się na powolne ładowanie i przerywanie kabla. Stwierdził że gniazdo usb do wymiany. Naprawione przez wyciągnięcie nitek i farfocli porządnie ubitych w gniazdku telefonu.
Kup kabel Baseusa albo XO w obniżonej cenie w Biedronce lub Lanberga. Mam trzy niebieskie w mocnym oplocie 2m za 10 złotych z Media Expert i wszystkie dobrze ładują. Jeden ma zgięty wtyk z micro USB, ale przypuszczam że to sprawka siostry, bo często rzuca kabel z ładowarką na podłogę. Pierwszy kupiłem w czerwcu lub lipcu i wciąż się nadaje, mimo, że od samego początku, jeden ząbek micro USB wystaje mniej od drugiego. W tym czasie wziąłem też kabel i ładowarkę XO za voucher rabatowy z Biedronki i też całkiem w porządku. Ładowanie jest prawie tak samo szybkie jak z oryginału i gdy urządzenie się naładuje, ładowarka sygnalizuje to piskiem
Sąsiadki kabel zadziałał
Mam tanie chińskie kable i działają jak powinny.
Myślisz że w pudełku z chińskim telefonem znajdujesz drogie amerykańskie kable?
Znajdzie stosunkowo drogie chińskie kable.
Nie.
Miałem kilka kabli, kupione w pierwszym, lepszym serwisie z telefonami. Marnej jakości kable, bez oznaczeń, kilka miesięcy działały prawidłowo kable, później baterie już ładowały wolno. Albo ja miałem pecha do kabli.
Ponad pół roku męczę dwa kable za 15 zeta - oba.
Nic im nie jest.
Produkt niedostępny