Kabel z laptopa do telewizora

Witajcie, potrzebuję kupić kabel aby odtwarzać telewizje z laptopa do telewizora, jaki polecacie kabel?

HDMI.
Lub DP jak TV posiada takie gniazdo.

Jakiś konkretny polecasz z Allegro?

Musi być z allegro? Normalny kabel HDMI który nie wygląda na skręcany w szopie, w sklepie z elektroniką wyjdzie za te same pieniądze… chyba że masz wysyłkę z alle za free…

Najlepiej sprawny.

Ja też polecam kabel sprawny o długości w według pomiarów przymiarem giętki, wykonanym na odcinku komputer - telewizor przez użytkownika tych sprzętów lub prze serwis zewnętrzny

Podaj model laptopa albo chociaż gniazda wyjściowe. Masz HDMI w laptopie?

Na wszelki wypadek możesz o metr dłuższy niż Ci się wydaje kabel :slight_smile:

Albo bezprzewodowo :mage:

a jak to sprawdzić?

Np. pod spodem laptopa jest tabliczka znamionowa

Mam HDMI

Dowolny kabel HDMI jak nie jest za długi (5-6m).

a jak sprawdzić czy będzie pasowało wejście w moi telewizorze lcd?

A jak sądzisz, jak sprawdzić, czy w telewizorze jest gniazdko Hdmi?

może więcej empatii? nie każdy tu na tym forum jest informatykiem. Ja jestem laikiem komputerowym

Tak, to forum komputerowe - dotyczy sprzętu komputerowego. Odpowiadając bardziej “empatycznie” podam Ci możliwości:
1/ znając model telewizora (którego nie podałeś) można wpisać go w google i w pierwszym pewnie linku będzie specyfikacja telewizora. Szukasz frazy ‘HDMI’ i jak będzie fraza ‘YES’, albo większe od 0 (ja mam np. w telewizorze 3 gniazda HDMI), to jest gniazdo HDMI
2/ kolejna możliwość to zajrzeć za telewizor, z boku telewizora (w zależności od modelu), czy jest wolne gniazdo HDMI. Rzadko można spotkać nawet stary telewizor (jak jest to z płaskim ekranem a nie lampowy), aby nie było HDMI

Nie umiem Ci bardziej pomóc.

1 polubienie