Kafelki się ładuja, ale nie włączają

Witam serdecznie.

Zrobiłem upgrade systemu z win 7 do win 8. System działa poprawnie, nie ma żadnych błędów. Dodam, iż posiadam Kaspersky Anti Virus 2013 i aktualizowałem go do Windowsa 8. Jestem także zalogowany za pomocą maila @live.com do serwisu Microsoftu. To w ramach wstępu.

Teraz problem: Kafelki niezwiązane z pulpitem (czyli np: zdjęcia, sklep, kalendarz, mapy, wiadomości,) albo jak w przypadku sklepu po włączeniu następuje ładowanie, ale nie może załadować, albo jak w przypadku kalendarza i zdjęć pojawia się czarny ekran.

Czy ktoś ma jakiś pomysł? Wyłączenie antywirusa nie pomogła.

Pozdrawiam.

Ale odinstalowanie antywirusa może pomóc bo może nie być kompatybilny z nowym systemem.

po zainstalowaniu win 8, kasperki automatycznie wykrył nowszą wersję sytemu i znalazł aktualizację, więc program jest aktualny i kompatybilny z win 8.

rafciowie ja miałem problem z kasperskim pure total security na W8 napisałem do pomocy technicznej w tej sprawie i od pisali że wszystkie antywirusy itp że dopiero w 2013 w połowie stycznia lub początkiem lutego wejdą nowe wersje i będą kontabilne z W8

A miałeś takie same “objawy”? (z tymi kafelkami?)

I co teraz zrobiłeś z Kasperskim? Odinstalowaleś go i masz coś innego czy nie korzystasz z usług Microsoftu?

Windows 8 ma wbudowany program antywirusy i nazywa się on Defender. Włącz sobie i zobacz że wygląda tak samo jak microsoft essentials.

Napisz tak jak zrobiłem czyli odinstaluj kasperskiego.

rafciowie zkafelkami nie miałem problemu tylko miałem taki problem że po zainstalowaniu kaspra odrazu system mi się sypał i to dwu krotnie posiadam licencje nortona 360 tylko mi się konczy za 50 dni Z tym nortonem nie ma żadnego problemu na W8

Odinstalowanie Kasperskiego pomogło. Bardzo się rozczarowałem, zwłaszcza, że przedłużyłem niedawno licencję. Dzięki wszystkim, problem rozwiązany.

Napiszę coś więcej. Po ponownym zainstalowaniu Kasperskiego wszystko działa ok. Potrzebne więc było jedynie jego przeinstalowanie.

Pozdrawiam.