Hej! Mam takie pytanie
Czy ktoś robił już w corelu kalendarz? :o Jak tak, to jak :lol: Pozdrowienia for all
Mam Corela i wydawało mi się, że coś takiego jak kalendarz nawet jest w samouczku, ale mogę się mylić
Post 1:
Tak Ale mi chodizło o kalendarz taki jak książka.
I napisy igrafika i opisy
Post 2:
I co nikt nie robił takiego kalendarza?
jak mam go zrobić?
Rysunki w Corelu a potem wklejać wszystko do innego programu,
w którym napisze treść i opisy?
Asterisk
Powoli forum to nie piekarnia. Nie upłyneło 10 min od napisania poprzedniego posta a Ty już monitujesz :shock: :shock:
W ten sposób uzyskasz efekt wprost przeciwny do zamierzonego nikt Ci nie pomoże.
robił, robił
rysunki np. w photoshopie, teksty w corelu (możesz importować z innych programów)
wrzucasz grafiki do corela, układasz tak jak chcesz i masz kalendarz
jeśli chodzi ci o “kreatora” to w corelu go nie znajdzisz
jest to żmudna robota niestety
jeśli chcesz mieć dobry efekt pracy nie rób tego przypadkiem w wordzie albo w innym egzotycznym programie
Dziękuje za informacje. I właśnie miałam zamiar robić to w Wordzie ( chodzi o tekst ) :? A Ty w jakim robiłeś skoro odradzasz Word? A co myślisz o InDesigne? To do tekstu, ale bardziej czasopisma.
w wordzie możesz sobie przygotować tekst, a później wkleić go do Corela.
Generalnie zrób kalendarz w Corelu, będzie ci łatwiej pozycjonować elementy. o InDesigne słyszałem, ale nic w nim nie robiłem, więc nic na jego temat ci nie powiem
Rysunki wolisz robić w photoshopie? Ja nie wiem dlaczego, ale wole Corela. Ciekawa jestem jak Ci wyszedł ten kalendarz. Może zamieścisz jedną strone tak dla pokazu?
Ocenimy
dlatego, że masz większe możliwości stosowania efektów itp.
P.S. do Corela są płyty z clipartami gotowych kalendarzy
No tak efekty. A ja w Corelu lubie to, że ma taki arkusz biały i można malować poza tym docelowym arkuszem. Jednym słowem czuje się w Corelu jak malarz. To chyba mój uraz z czasów wczesnej młodości - czasy LO kiedy to malowaliśmy farbami na sztalugach.
A Twoje dzieło( kartka z kalendarza) nie ujrzy światła forum? To może jakieś inne, niekoniecznie kalendarzowe?
w photoshopie też masz taką możliwość
Wiem, ale pierwszym programem, który poznałam był Corel. Spodobał mi się i pozostałam mu wierna
Photoshop ma to samo niby, ale takie inne, dziwne Jakoś ujął mnie Corel