Kalibracja obrazu w monitorze lub grze - problem z jasnością w grze RE2 Remake

Czy istnieje jakiś program do skalibrowania obrazu w monitorze iiyama G-Master G2530HSU Black Hawk? Mam problem z jasnością w grze Resident Evil 2 Remake - po prostu nic nie widać jak ustawiam tam zgodnie z zaleceniami to jest całkowicie ciemno. Może mam źle coś poustawiane na monitorze? Może ma ktoś gotowe ustawienia które tylko bym wprowadził ręcznie do swojego monitora? A może coś w grze ustawiam nie tak chociaż jak daję tam na maxa jasności to znowu jakby za mgłą wszystko?

Dłub w menu OSD monitora. Nie ma programu do kalibracji monitora. Jest tylko specjalistyczny sprzęt. Program może ci co najwyżej wyświetlić plansze jakieś, ale i tak sam musisz dłubać przyciskami na oko. Niektórzy producenci monitorów udostępniają soft do zmiany ustawień monitora bezpośrednio spod Windows, co jest wygodniejsze trochę niż klepanie przyciskami.

EDIT: Widzę ze Iyama nie daje nic do pobrania oprócz manuala, czyli zostają przyciski do dłubania w
OSD.

Grzebanie w osd monitora nic nie daje. Również próbuję zmieniać te ustawienia w grze - te 3 pozycje gdzie ustawia się żeby wzór był prawie niewidoczny to wtedy jest ciemno nic nie widać a jak kombinuję ustawiać inaczej to też obraz nie za ciekawy - jakby za mgłą i mało wyraźnie. Ustawiając tak czy siak granie jest niemożliwe bo nic nie widać.Nie wiem może jest jakiś patch do tej gry?

Problem rozwiązany. Gra odinstalowana i wszystko hula aż miło. Dla potomnych i doradzających na tym forum.