Kamera hp webcam 101 w skype wyłącza się

W win 10,  Skype , aktualne wersja , sterowniki aktualne , po ok 20 minutach działania kamera zaczyna wyłączać się i później już nie działa,  pojawiają się komunikaty mówiące o problemach USB , czy Windows Explorer . Odinstalowywałem Skype dwa razy , instalowałem nowe wersje i problem ciągle się pojawia ten problem  , wcześniej miałem system  win 7 i tam też  był ten sam problem . Czy kupić nowa przenośną kamerkę ?

Daj screena z menadżera urządzeń jak jest podłączona i działa i w momencie jak nie działa.

Zauważyłem ,że rano kamera pracowała  bez zarzutu teraz od razu kamera wyłączyła się , teraz przez cały czas światło kamery się świeci , a obraz jest czarny i kręci  się logowanie do kamery ?

Ale w menadżerze urządzeń pisze że jest włączona i że działa ?

Ale faktycznie nie działa ,

Na sto procent wszystko masz dobrze podpięte itd. ? Może jednak te sterowniki jakieś stare. W końcu masz Win10 a tutaj wszystko najnowsze musi być :smiley:

poszukam w sterownikach , tyle , że rano nie ma tego problemu , tylko wieczorem ?

Jak to możliwe ? rano działa kamerka a wieczorem już nie ?

taka jest prawda , czy może to być od administratora sieci ?

No wydaje się to jedyną opcją która mogłaby być logiczna.

czy jest sens kupić kamerę do laptopa  

No jeżeli zależy Ci na posiadaniu kamerki to kupiona będzie miała na pewno lepszą jakość :wink:

@ricardos2 hej robiłeś jak w instrukcji napisali http://support.hp.com/pl-pl/document/c01864417 ?

Sterowniki aktualne - http://www.driverscape.com/download/hp-webcam-101

sprawdzałem , sterowniki aktualne , od rana do godziny ok godz. 17,  kamera w Skype chodzi bez zarzutu , problem pojawia się po godz .17 , tak jak pisałem wyżej .

Zaraz napisze do administratora sieci ciekawe co on powie ?

To mi odpisał administrator sieci …cytat

W nawiązaniu do zgłoszenia informujemy, że zastosowano zmiany w konfiguracji modemu.

Usługi powinny teraz działać zgodnie z Państwa oczekiwaniami.

Hej i czy już działa ?

PS: Zapodaj ustawienia kamerki w skype. 

jak na razie działa kamera paint.jpg