pozyczylem kamere internetowa (philips pcvc 750k) ładnie wszystko instaluje i dziala, na drugi dzien zmienilem wejscie USB (wtyczke od kamerki podłączyłem do wejścia obok) i lipa, kamerka nie dziala.
wchodze w menadzera i widze blad USB.jest znak zapytanie przy USB klikam na wlasciwosci a tam jest napisane ze nie ma zainstalowanych sterownikow do USB. obojetnie co podlacze to wszystko dziala oprocz kamery (np. drukarka skaner mysz).sprawdzalem juz pod wszystkimi wejsciami i zawsze ten sam blad.probowalem juz prawie wszystkiego i nic(przeinstalowalem stery do plyty gł., odinstalowalem usb, zmienialem ustawienia w biose)
nie wiem co mam zrobic zeby dzialala.Mam winowsa Xp pro sp2.
nie działa (sprawdziłem pod każdym wejściem).znacie może jakiś program do usuwanie plików z kompa(głównie chodzi mi o rejestr)może to by zadziałało, jak bym usunął wszystkie stery i pliki od tej kamery i pózniej od nowa zainstalował?
zapomniałem dodać, że jak podłączam kamerę jest znak zapytania i pojawia sie jeszcze (o czym nie napisałem wyżej) w kontrolerze uniwersalnej magistrali szeregowej ,Urządzenie kompozytowe USB’’ ??? bez kamerki tego nie ma
A płytki cd nie masz od producenta tej kamery ? Tam powinien być sterownik USB Driver. Zainstaluj go.
Jezeli mimo tego nadal urządzenie nie komunikuje się poprawnie z komputerem to prawdopodobnie jest to wina sterowników portów USB w komputerze i należy je przeinstalować.
Tak jak było wcześniej pisane. Odinstalować kamerkę oraz stery usb, przeczyścić rejestr najlepiej programem jv16pt_setup.exe (dostępny w sieci, ograniczony czasowo ale w pełni funkcjonalny), restart kompa i instalacja na świeżo.