Kamera IP zewnętrzna

Witam

Szukam zewnętrznej kamery IP, która będzie służyła do monitoringu posiadłości. Ma łączyć się z Wi-Fi i jak wykryje ruch to wysyłać powiadomienie na smartfon (zwłaszcza w nocy). Zapis nagrań na kartę pamięci w kamerze i podgląd / pobieranie nagrań w aplikacji na smartfonie.

Co warto kupić nie wydając majątku. Mogą być propozycje taniej przyzwoitej i droższej dla wymagających. Myślałem nad firmą Tp Link bo chyba ma lepsze wsparcie i aktualizacje niż większość chińskich firm ale może się mylę.

Ja od 3 miesięcy używam i jestem bardzo zadowolony z poniższej kamerki:
Kamera Zewnętrzna IP WiFi US-0510 8MP „SAYUS”
OBROTOWA KAMERA ZEWNĘTRZNA IP WiFi 4K ULTRA HD ZOOM DETEKCJA RUCHU 8MPx
Kupiłem na „aledrogo” z kartą 128GB było 252 zł.
Do obsługi tej kamerki jest aplikacja na smartfona „iCSee” która zrobi wszystko to co wymieniłeś.
Polecam.

Aquara ponoć dobra

Z Androidem też chyba działa, a jak.

Kup sobie kamerki z Action. Są lepsze od TP linka. Tanie jak barszcz i mają modele obracane oraz statyczne, zewnętrzne, w cenach tak śmiesznych, że aż niewiarygodnych.

Podziała 2 tyg. i koniec.

U mnie kamerki działają już kilka lat, lampki, włączniki, mam sporo sprzętu od nich i wszystko świetnie działa.

Prorok czy coś innego ?

Może też głośnik z Action i inne urządzenia z Chin bez marki?? Lepiej kupić coś bardziej markowego moim zdaniem niż jakiś No-Name.

Może sprawdź ile lat na rynku jest LSC, z czym są zgodne ich urządzenia, a dopiero potem się wypowiadaj.

Co do głośnika, kupiłeś lepszy gdzieś za takie pieniądze?

Głośniki sensowne to się zaczynają od 700-800zł za tanie coś, i 1700zł, za coś ala HiFi.

Marka LSC Smart Connect to linia niedrogich urządzeń smart‑home — takich jak żarówki, inteligentne gniazdka, czujniki czy podajnik dla zwierząt — rozwijana przez holenderską firmę Electro‑Cirkel Retail B.V.

Jako użytkownik trzech kamer Xiaomi CW500 zdecydowanie mogę polecić każdemu. Kamera posiada funkcję wykrywania tylko ludzi, więc nie ma problemu z dużą ilością alarmów spowodowanych np. poruszającą się roślinnością. Oczywiście zdarzają się fałszywe alarmy, ale stosunkowo rzadko. Natomiast nie polecam Xiaomi CW300 - tu fałszywych alarmów jest mnóstwo, nawet gdy roślinność się nie porusza z powodu wiatru.