Kamerka internetowa eCom AK101


(Miesz3009) #1

Mam problem z kamerką eCom AK101. Posiadam Linux Ubuntu 8.10 i nie odbiera mi kamerka. Miałem strowniki do niej na Windows, ale to nie podziałało. Czy może mi ktoś pomóc. Z góry dziękuję :o


(bachus) #2

Podepnij kamerkę i pokaż, co jest wynikiem komend:

dmesg | tail -n 40

lsusb

(dragonn) #3

https://help.ubuntu.com/community/EasyCam spróbuj tym, może da radę uruchomić.


(Miesz3009) #4

Zrobiłem to i pokazało mi to:

[11.584789] type=1505 audit(1234195832.672:2): operation="profile_load" name="/usr/share/gdm/guest-session/Xsession" name2="default" pid=3916

[11.715553] type=1505 audit(1234195832.801:3): operation="profile_load" name="/usr/lib/cups/backend/cups-pdf" name2="default" pid=3921

[11.715721] type=1505 audit(1234195832.801:4): operation="profile_load" name="/usr/sbin/cupsd" name2="default" pid=3921

[11.835017] ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team

[12.297268] ACPI: WMI: Mapper loaded

[13.036042] warning: `avahi-daemon' uses 32-bit capabilities (legacy support in use)

[17.570266] apm: BIOS version 1.2 Flags 0x07 (Driver version 1.16ac)

[17.570272] apm: disabled - APM is not SMP safe.

[17.727374] ppdev: user-space parallel port driver

[19.685769] Bluetooth: Core ver 2.13

[19.686105] NET: Registered protocol family 31

[19.686111] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized

[19.686115] Bluetooth: HCI socket layer initialized

[19.716921] Bluetooth: L2CAP ver 2.11

[19.716930] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized

[19.743711] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3

[19.743722] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast

[19.777873] Bridge firewalling registered

[19.803686] Bluetooth: SCO (Voice Link) ver 0.6

[19.803693] Bluetooth: SCO socket layer initialized

[19.840751] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized

[19.840766] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized

[19.840770] Bluetooth: RFCOMM ver 1.10

[22.568875] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810

[22.590556] pci 0000:00:02.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16

[22.590562] pci 0000:00:02.0: setting latency timer to 64

[22.590973] [drm] Initialized i915 1.6.0 20060119 on minor 0

[23.098928] set status page addr 0x00033000

[23.969111] r8169: eth0: link up

[23.969124] r8169: eth0: link up

[24.438190] NET: Registered protocol family 17

[28.801955] NET: Registered protocol family 10

[28.802915] lo: Disabled Privacy Extensions

[38.852010] eth0: no IPv6 routers present

[121.340278] ppdev0: registered pardevice

[121.388157] ppdev0: unregistered pardevice

[121.451726] ppdev0: registered pardevice

[121.496021] ppdev0: unregistered pardevice

[121.516930] ppdev0: registered pardevice

[121.564254] ppdev0: unregistered pardevice

Nie wiem o co w tym chodzi. :lol: