Witam, mam pytanie odnośnie kamerki w laptopie.
Otóż posiadam laptopa Lenovo G510, mam go ponad 2 lata i od jakiegoś pół roku mam problem z kamerką.
Otóż wiadomo, na co dzień jej nie używam więc nie doświadczam jej wadliwego działania, ale gdy tylko chcę z kimś porozmawiać na Skype to gdy wybiorę rozmowę wideo, włącza się może na sekundę, na górze świeci się dioda, po czym w cyklach sekundowych włącza się i wyłącza (o czym świadczy miganie diody, a na Skype status: Kamera wyłązona/ Problem z Kamerą /Kamera wyłączona / Problem z kamerą/ i tak w kółko. Co chwila jakby próbowało się załadować, ale po sekundzie się automatycznie wyłącza i gaśnie dioda .
Gdy próbowałem w Windowsowskiej aplikacji “Aparat”, na trybie “Zdjęcia” było ok, dopóki nie włączyłem trybu wideo, bo znowu przez część sekundy widziałem siebie (na Skype się w ogóle nie widzę, albo bardzo bardzo rzadko na ułamek sekundy), a potem dioda gasła i miałem szary ekran “podłącz aparat.” Znowu ja na sekundę i znowu szary ekran “Podłącz aparat.”.
Zaczyna mnie to denerwować, zwłaszcza że raczej mam wszystkie najnowsze sterowniki pobrane i zainstalowane.
Macie jakiś pomysł, co może być nie tak? Skoro raz na parę sekund obraz jest, to może nie jest jeszcze tak tragicznie?
Pozdrawiam!