Hej,
czy można włożyć i korzystać z karty 4G na telefonie 3G?.Mam Iphone 5S ,ale ja go nie chcę i go oddałem rodzinnie a kartę sobie zostawiłem i teraz nie wiem czy ta karta będzie mi pasowała do innych telefonów?:D.
Hej,
czy można włożyć i korzystać z karty 4G na telefonie 3G?.Mam Iphone 5S ,ale ja go nie chcę i go oddałem rodzinnie a kartę sobie zostawiłem i teraz nie wiem czy ta karta będzie mi pasowała do innych telefonów?:D.
Karta to karta, będzie działać. Pamiętaj tylko, że masz rozmiar karty nano.
Pamiętam,że kupiłem z neta kartę i okazało się,że jest 4G i nie działała w telefonie…Pewnie coś trzeba w ustawieniach sieci pozmieniać?.Tak wiem,że są inne wymiary karty kupie sobie coś takiego:
Karta jest w zasadzie tylko identyfikatorem użytkownika… Z tego co mi się wydaje nie ma czegoś takiego jak karta 3g i 4g… W komórce to coś w stylu kabelka który podpinało się do telefonu stacjonarnego. To co możesz zrobić ze swoim łączem jest zalezne od a) telefonu który posiadasz i jego możliowści b) możliwości obsługi operatora.
Tobie chyba chodzi o to czy tzw. karta USIM będzie działać na innych telefonach. Oczywiście nie ma problemu - USIM działa nawet na Nokiach z S40 z 2G.
Chodzi mi oto czy karta ta mała z iphone 5s będzie działać na innych telefonach(starszych) oczywiście po kupnie w/w rzeczy(już je kupiłem :P).
Karta różni się tylko rozmiarem, więc jeśli włożysz w większą ramkę od innej karty SIM (czyli w to co na zdjęciu) to będzie ok.
Równie dobrze mogłeś wymienić kartę u operatora.