Witam
Podajcie mi jakies dobre karty w cenie j/w . Firma karty ATI RADEON lub GeForce
Witam
Podajcie mi jakies dobre karty w cenie j/w . Firma karty ATI RADEON lub GeForce
Na jakie złącze ? PCI-E czy AGP ??
A tak woogle to proponuję użyć forumowej szukajki bo podobnych tematów w ostatnim czasie było całkiem sporo
AGP
W takich kwotach to są gdzieś karty Redeon 9600 oraz GeForce 6200 :?
Ja ze swojej strony proponowałbym kartę ATI Radeon 9600PRO. Karta ogólnie może być. Ma m.in 256 MB pamięci, dosyć szybką częstotliwość RAMDAC, obsługuje standarty DirectX 9.xx oraz OpenGL… Na tej karcie będziesz mógł pograć w większość nowych gier. Może nie na jakiś super detalach ale na całkiem, całkiem
temat już wiele razy był wałkowany jednak z tego co mógłbym polecić to ta karta …
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15015
Złączono Posta : 30.05.2006 (Wto) 15:03
nie bierz palita … w ogóle odradzam ich karty :!:
dobra karta …
chyba 4 … ale jeszcze jeden minus … szyna pamięci 64 bit :?
W 6200 nie ma się co pakować jeszcze 64 bity…
Lepiej wziąć 9600 lub 9500/9550 i zmodować.
Ciekawe pisze ze to karta R9600 a na podełku na zdjeciu pisze 9550 cos mi ti nie pasuje raz pisze tak raz inaczej
człwieku … nie kombinuj … zrób tak jak Ci radził McDracullo z R9500 albo 9550 może coś podkręcić natomiast na radkach 9600 to słabo idzie ;/ uwierz mi zakup tej karty graficznej co Ci podawałem tego Gecuba będzie udanym zakupem
jednak proponwałbym kupno jakiegoś R9500 np. taki
http://www.allegro.pl/item104630098_ati … yniki.html
niedroga a dobra ;]
zdecydowanie ta karta podana przez Sama, o wiele lepsza od r9550/9600.
Odpowiedzi szukaj na forum, nie raz była poruszana kwestia tego radeona 9500
Dzięki za wszelką pomoc i porady… karte już wybrałem
Witam,
mam pytanie odnośnie
http://www.allegro.pl/item107146961_ati … _fvat.html
Warto kupić? Charakterystyka karty brzmi ciekawie. Mam płytę na chipsecie KT266 (szyna AGPx4) i procka Athlona XP 1700+, 512 MB RAM oraz GF MX2 400 64MB. Głównie (a przy tym sporadycznie) grywam w starsze gierki, ale chcę mieć również możliwość uruchomienia gierek pod DirectX 9.0 (np. Age of Empires III)- nie muszą śmigać w wysokich rozdzielczościach, wystarczy żeby ruszały:). Rozdzielczość to, myślę 800x600, max. 1024x768. A chcę wyłożyć możliwie mało kasy (ta cena ok. 120 zł jest w sam raz).
Gdzieś czytałem, że nie warto kupować karty z zaledwie 64 MB RAMu. Ale czy przy moim sprzęcie/wymaganiach ma to jakiekolwiek znaczenie? Czy są znane przeliczniki, ile RAMU karta powinna mieć do gry w określonej rozdzielczości/ przy okr. głębi kolorów, tak jak w prosty sposób liczyło się to dla kart 2D? Np. ze do gry w rozdz. 1024 przy 32 bitach potrzeba XX RAMu, a wszystko co więcej i tak nie będzie wykorzystywane?
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.
corsair ogólnie to karta nie jets zła.
Obecnie 128 mb na karcie przydaje się bardzo tym bardziej że:
Ogólnie 128 mb ramu na takich kartach wystarczy i jest jakimś tam minimum. 256 i więcej przydaje sie w dobrych kartach graficznych na których uruchomimy nowe gry w wysokich rozdzielczościach.
Dzięki za opinię, ale właśnie chodzi mi o to, czy są jakieś dane/testy. które pozwalają stwierdzić, jaka pamięć ma sens przy jakich wymaganiach użytkowych. I czy zależy to od konkretnej aplikacji, czy wyłącznie od rozdzielczości/głębi kolorów. Np. przy tej drugiej możliwości mogłoby być tak-kolory 32bity=4 bajty razy rozdzielczość 1024x768 (czyli 786432) razy…no właśnie ile? Z tego co pamiętam, to kiedyś chyba było x2, bo dochodził bufor Z…Teraz wydaje się to znacznie więcej, ale ile…
Generalnie interesuje mnie-czy są Wam znane sytuacje, że karta 64 MB była wolniejsza od identycznej, tylko w wersji 128MB, w 32 bitach w rozdzielczości do 1024x768?