Karta dziwiękow Realtec HD na Viscie - problem


(Wojtek840) #1

Witam

Zainstalowałem dzisiaj Vistę Home Premium jako 2 system na moim komputerze i pojawił się problem, mianowicie mam na płycie głównej (Gigabyte Ga-M61P-S3) zintegrowana kartę dzwiękowa Realtec HD Audio i w żaden sposób nie mogę jej zainstalować, gdy wkładam płytę ze sterownikami i daje żeby instalował sterowniki to wyskakuje mi komunikat że nie ma sprzętu odpowiadającego tym sterownikom. W managerze urządzeń jest tylko "urzadzenie zgodne z HD Audio" nic poza tym...

Co robić? pomocy!

pozdrawiam :slight_smile:


(adam749) #2

Spróbuj może te. Tak w ogóle Vista ma już wgrane stery do Realtek HD.


(Wojtek840) #3

wiesz wydaje mi się że problem nie leży po stronie sterowników... bo wcześniej ściągnąłem najnowsze ze strony gigabyte i też nic nie działało, wydaje mi się że problem tkwi gdzie indziej :slight_smile:


(Kolmar) #4

http://www.realtek.com.tw/Downloads/dow ... Down=false


(Wojtek840) #5

kurcze... piszę Wam że to nie jest wina sterowników, (mam najnowsze) problem polega na tym że system nie widzi tej karty... swoją drogą nie pierwszy raz instaluje Vistę ale pierwszy raz mam taki problem.


(Kolmar) #6

Instalowałeś SP1 dla Visty ?? Jeżeli nie to zainstaluj.

W menedżer urządzeń odinstaluj to "niewykrywane" urządzenie i zrestartuj kompa.

PS. Też mam Vistę wraz z Realtek HD i zero problemów.


(Wojtek840) #7

własnie sciągneły się jakieś uaktualnienia reset kompa i jest dzwięk :slight_smile:

koniec tematu, dzięki za pomoc :))