Karta dźwiękowa do 350 zł

Cześć, posiadam słuchawki AKG K550 MKIII i potrzebuję do nich karty dźwiękowej. Na innych forach polecali mi Prodigy Cube USB i DragonFLy Black. Jaka jest wasza opinia i czy jest to dobry wybór?

Prodigy Cube nie posiadam podobno zbiera pochwały za to mam ze stajni Audiotracka kartę Maya u5 i sobie chwalę Prodigy Cube jest z wyższej półki :slight_smile: więc może być jeszcze lepiej.

Posiadam kartę Prodigy Cube i jestem bardzo zadowolony, tylko pamiętaj o “wygrzaniu” słuchawek.

Osobiście posiadałem Prodigy Cube i owszem, fajny kawałek sprzętu, ale na swoich słuchawkach K612 Pro nie odczułem różnicy między integrą w nowej płycie MSI B350M. :stuck_out_tongue: Prodigy ma inną ważną zaletę, w postaci wymiennego wzmacniacza operacyjnego (opamp), który wpływa nieco na charakterystykę dźwięku. I bardzo ważna rzecz - mimo, że ma wejście i wyjście to nie może obsługiwać obu NA RAZ. Tak więc np. nie można słuchać i nagrywać jednocześnie.

Ogólnie jednak ten DFB podobno lepszy sprzęt niż cokolwiek innego w tej cenie.

A tą kartę potrzebujesz bo?
Mp3 kiepsko brzmią?

1 polubienie

…bo jeżeli ma słabą integrę, bez jakiegokolwiek wzmacniacza słuchawkowego, to może grać cicho i bez dynamiki. :wink: Po to własnie ja kupiłem swego czasu Prodigy Cube do moich K612 Pro. Jednak później zmieniłem pół kompa i płyta MSI B350M musi mieć na pokładzie jakiś wzmacniacz słuchawkowy, bo o ile niemal jakikolwiek telefon, laptop czy mój poprzedni PC, nie potrafiły napędzić tych słuchawek na pełnej głośności, o tyle na tej płycie przy 70-80% jest jak najbardziej ok.

Chcesz dynamiki to tylko winyl.
Nie wyobrażam sobie słuchania muzyki z komputera…

Karta dźwiękowa do 350 zł

Audiotrak Prodigy Cube Black Edition - był w tej cenoe z 2 lata co najmniej, a ostatnio wszędzie podnieśli do 400zł

Szczerze powiedziawszy dla mnie lekka przesada wydawać tyle na kartę dźwiękową, jeżeli tak podnieśli ceny, drugi raz nie zdecydowałabym się na zakup.

W sumie nie napisałeś z jakiego powodu chcesz kupić dodatkową dzwiękówkę, ani jaki sprzęt masz obecnie i ani jakie masz wymagania, budżet. Be tego nie warto się produkować.
Jak masz słuchać zintegrowanego Realteka to wystarczy ci spokojnie Dragon Fly black, bo te AKG K550 nie są specjalnie trudne do napędzenia.

Nie ma co kombinować :wink: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition USB to taka karta sztos z górnej półki