Jak rozpoznać, czy karta dźwiękowa/graficzna jest zintegrowana czy nie?
Myślałem, że zintegrowana jest wbudowana w płytę główną, a niezintegrowana to takie coś wsadzane w płytę główną.
Lecz tutaj (na dole) mnie zmylili.
Jak rozpoznać, czy karta dźwiękowa/graficzna jest zintegrowana czy nie?
Myślałem, że zintegrowana jest wbudowana w płytę główną, a niezintegrowana to takie coś wsadzane w płytę główną.
Lecz tutaj (na dole) mnie zmylili.
Gdzie na dolę, bo nie widzę.
Taka tabelka ze zdjęciami kart.
Daj jakieś zdjęcie albo chociaż model plyty głownej.Bo z tego co piszesz nic nie można wywnioskować.
Dałem link do aukcji. Jest tam tabelka (nad nią duży czerwony napis “DODATKOWO”) gdzie są i zdjęcia i opisy. Patrz: 1 post
Z tego co ja zauważyłem to te zdjęcia są tylko dla przykładu. Na zdjęciu płyty głównej widać że karta dźwiękowa i graficzna są zintegrowane.
Zintegrowana to zintegrowana, a nie na dodatkowym slocie (pci, agp, pci-express).
Te zdjęcia na pewno nie przedstawiają kart zintegrowanych, ale opisy już tak.
zdjęcie dali karty palita więc nie jest to zintegrowana. Po prostu taka reklama jakby, ale intel robi zintegrowana
– Dodane 09.04.2010 (Pt) 19:14 –
Karty zintegrowane to głównie Intely graficzne i Realteki dźwiękowe. Nierzadko też jest zintegrowany radeon o normalnej nazwie jak kiedyś tą kartę się wczepiało w slot. Ale wystarczy, że pisze, że zintegrowana to wiesz, że taka jest. Zintegrowana zawsze jest jakby “wtopiona” w płytę główną więc jej nie widać. W miejscu gdzie jest widzisz (nie do końca) zwykłą płytę główna
W tej płycie NB odpowiada za grafe.
Dzięki wszystkim