Karta dźwiękowa na USB | Czy będzie działał mikrofon?

Jestem nieszczęśliwym posiadaczem zintegrowanej karty Realtek HD audio.

Jak się pewnie domyślacie mikrofon na niej nie działa : ( (Myślę że to wina SP3 bo pamiętam że jak miałem SP2 to działał : (. Próbowałem wszystkich tutorialów z konfiguracją. Mikrofon działa bez problemów u kolegi.)

Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/karta-dzwiekowa-muzyc … 59094.html

I mam pytanie jaka jest szansa, że jak to podepne to mikrofon będzie działał ?

Pytanie czy nie lepszym rozwiązaniem będzie kupno chociażby SoundBlaster Live! ?

Nie wiem chciałem to zrobić minimalnym kosztem. aby tylko działał mikrofon :open_mouth:

A to creative jest średnio 10 razy droższe od tego gadżetu usb.

Jak mi w laptopie kiedyś siadła karta dźwiękowa to zakupiłem na Allegro jakąś tandetną muzyke na USB zapłaciłem chyba z 5 zł i wszystko działało jak należy wiec polecam to rozwiązanie

• ja również /Windows XP SP3/ i wszystko działa super a oprócz tego wszystkie mikrofony te za 10 zł. i te za 150 zł. :slight_smile:

Na czym, na jakim komunikatorze mikrofon nie działa ?

Najpierw sprawdź ustawienia z tego tematu :

cichy-mikrofon-t401860.html

Zastanawia mnie cena :

http://allegro.pl/karta-dzwiekowa-muzyc … 59094.html

:o

Identyczną właśnie w tedy zakupiłem (jak post wyżej) aby podłączyc mikrofon wystarczy :slight_smile:

http://allegro.pl/tanio-karta-dzwiekowa … 63967.html

nawet taniej :wink:

To jest chiński ■■■■, nie ma się co dziwić, że się popsuł :smiley:

Nie rozumiem p/w postów ?

Dziesięć razy moim zdaniem jest lepsza zintegrowana karta dźwiękowa Realtek HD - wystarczy odpowiednio skonfigurować.

Zgadzam się że są dużo lepsze karty ale nie te które zostały wymienione/podane w tym temacie :wink:

pewnie, że tak @XMan zdecydowanie lepiej jest poczekać na używki, albo kupić nową za ok. 80-90zł Creative Play!

W takie chińskie coś bym się nie pakował.

To może i ja dorzucę swoją historię. Od dawna miałem w moim laptopie problemy z mikrofonem pod Linuxem. Spędziłem wiele godzin szukając rozwiązania - udało mi się go doprowadzić do stanu używalności (jednak dalej działy się akcje tego typu, że np. rozmawiam przez Skype i w momencie włączenia Firefox nagle rozmówca wylatuje z tekstem “nie słyszę Cię, halo, powiedz coś, nic nie słyszę”).

Kupiłem kiedyś dokładnie taką kartę dźwiękową na USB za kilka złotych. Chińska, tania i zdaniem kolegów którzy jak domniemam widzieli ją tylko na zdjęciu - do niczego.

Karta bez problemu działa od kopa i pod Windows i pod Linux.

Skoro ktoś chce odpalić mikrofon najtańszym kosztem i zadaje tylko krótkie pytanie czy takie coś będzie działać - proponowanie karty za “80-90zł” jest lekką pomyłką.

tylko że nie mogę jej skonfigurować : /

próbowałem różnych wersji sterowników i różnych tutoriali konfiguracji i żaden nie działał : /

Pewnie, sporo zależy od głośników(mikro), do takich za 5zł nie warto kupować takiej karty, chińska wystarczy.

Jeśli masz możliwość to pożycz od kogoś karte dźwiękową i sprawdź czy będzie działać.

Zainstaluj :

1. Chipset.

2. min. NET Framework 2.0.

3. poprawkę KB888111.

4. odpowiednie sterowniki do karty dźwiękowej.

5. DirectX.

6. odpowiednie kodeki.