Chcialbym sie poradzic jaka krta jest dobra i mogla by ciagnac te lepsze gierki z 4 lata ?
I rownoczesnie chce sie zapytac czy Radeon HD 5850 jest dobry na terazniejsze wymagania i ile pociagnie ?
Chcialbym sie poradzic jaka krta jest dobra i mogla by ciagnac te lepsze gierki z 4 lata ?
I rownoczesnie chce sie zapytac czy Radeon HD 5850 jest dobry na terazniejsze wymagania i ile pociagnie ?
Żeby grafika pociągła 4lata to teraz musiał byś chyba kupić najdroższy możliwy model
Niestety ta karta sprawdziła by się 2 lata temu. Teraz to już bardzo średniaka półka. Radze coś poszukać z geforce serii 500 np. GeForce GTX 560Ti 1GB
Tu nikt nie jest wróżką,a 4 lata w komputerach to epoka,zależy to od twoich preferencji,mi wystarcza leciwy już Radeon 4850,na topową kartę grafiki możesz wydać nawet 2000 zł+zasilacz,bardziej by pomogło,gdybyś powiedział czy chcesz grać na monitorze FullHD w pełnych detalach
No wiesz zawsze to przyjemne ale nie koniecznie.
Ja na swoim zlomie z 5 lat spokojnie gralem w co chcialem, ale tera wszystko jest nie tak.
Z ty kupieniem Ge Force to by było fajnie, ale ja kupuje gotowy komputer i jest juz ta karta. Moglbym ja oczywiscie zmienic.
Moglbym dac link do tej aukcji czy to bedzie karane ?
Moim zdaniem lepiej pomyśleć o płycie głównej na 4 lata, niż o karcie graficznej. Warto kupić taką, która będzie miała stockety na najnowsze dostępne procesory (na przykład na i5 oraz i7, co nie zmusi nas do wydawania kasy odrazu na i7) oraz możliwość podpięcia kilku kart graficznych. Może nie jest to najbardziej eleganckie rozwiązanie, ale pozwala upgradeować sprzęt bez konieczności kupowania nowego komputera i jest szansa, że za 4 lata będzie można grać w nowe gry, chociaż swojej ręki za tą szansę bym nie dał ;]
Chociaż Sockety u Intela też się nonstopa zmieniają,każdy nowy procek może już wymagać innej podstawki,to samo jest z ramem,obecnie trwa przejście z DDR2 na DDR3 i DDR2 będące niedawno standardem zanika a wchodzi DDR3
DDR 3 jest. Moze napisze poczesci paramentry:
Procesor - AMD Athlon II x4 640
Taktowanie - 4 x 3.0 GHz
Dysk Twardy - 1000 GB SATA 2
Pamięć operacyjna - 4096 MB DDR3 (4GB!) 1333MHz Dual Channel
Karta graficzna - ATI RADEON HD 5850 1 GB DDR5, 256 bit
I co o tym sadzicie ?
do dupy.
Lepiej powiedz ile chcesz na to przeznaczyć i złożymy Ci coś fajnego
@raigy6 plis jakis lepszy komentarz
czemu tak slabe ? jak mozesz to napisze bo bede mial obraz na co zwracac uwage
No mialo kosztowac z monitorem, myszka i klawiatura + jakims tam mniejszymy rzeczami - 2400 zł
ja mowie ze chcialbym miec w miare dobry ale nie najlepszy bo na taki to koszty ogromne beda
Powiedzcie jakie czesci by musial miec zebym spokojnie z 5 lat na nim gral
Witam radze ci sie wstrzymac poniewaz po wakacjach premiera nowej platformy AMD, obecnie zakup na “przyszlosc” to strzal w glowe i to doslownie radze napisac po premierze Buldozerow
heh dzieki
juz sie spalilem na kupowaniu ps2 i psp ktore zostaja zastapione lepszymi odpowiednikami ;/
Ale powiedzcie jakie sa terazniejsze realia dobrego komputera ?
Słuchaj, nieistnieje taki komp na którym dalej będziesz grał za 4 lata.
Nawet jak zapłacisz 30tysięcy, to i tak będziesz go musiał zmodernizować…
a to widzisz moj ma 7 lat i jeszce 2 lata temu dzialalo na nim wszystko co probowalem (moze i za malo probowalem). Nic w nim nei robilem lacznie z formatem do dnia dzisiejszego Podam tam parametry to z krzesla spadniecie i sie dziwic nie bedziecie ze ten komputer jest dla mnie dobry.
Procesor AMD Athlon 64 1800 MHz ( 9 x 200 ) 2800+
Pamiec fizyczna 1024 MB
Karta graf: Radeon 9550 128 mb
I inne …
I ja na codzien na takim czyms gram i przez 5 lat wszystko w porzadku bylo. Ale tera juz nic nie dziala (w sensie z tych w miare nowych).
Przyznam ze w shootery jakie jak Metro to nie gram za czesto. Ja wole takie mordobicie jak Batman Arkham Assylut zwlaszcza ze wychodzi za jakis czas Batman Arkham City.
Mysle ze one nie wyciagaja tak sprzetu jak te najpopularniejsze shootery
no wiesz, jak się cały czas w Mario gra to taki sprzęt to i na 20 lat starczy
Aż tak bym nie przesadzał. Obecnie większość nowych gier wcale nie przygniata wymaganiami systemowymi. Pewnie zmieni się to wraz z premierą nowych konsol. Nie każdy gra w full hd z antyaliasingiem na max (nie każdemu to potrzebne i nie każdy widzi różnicę) a to wymaga sporo extra mocy. Mi np wystarcza rozdziałka 1366x768, maksymalne detale + nawet średni antyaliasing 2-4x. No ale każdy ma inne potrzeby.
A komp za 30 tysięcy … wiesz co tam by można było wpakować za tą kasę? Jestem pewien, że 4 lata mu nie zrobi różnicy
No ja mam tez nie za duze wymagania Oczywiscie jak mozna lepiej dac bez zadnych spokwolnien to czemu nie.
@raigy6 Mario to byly czasy Moja pierwsza gra na kompie byly Simsy 2 wiec poczatek nie najlepszy xD
Wszyscy mowili mi ze oplaca sie kupic, po za jednym kolega ktory przyznaje racje ze wyjdzie nowy procesor (czy cos ? ) i moja decyzja.
To lepiej czekac na premiere tego procka? Kiedy ona miala by sie odbyc? Ile bedzie kosztowac wiecej od tego ?