czy wyczuwam w twojej wypowiedzi nutkę sarkazmu/?
Zgadza się . Po prostu chłopaki czasem przesadzają
Dobrego mam czuja… Nie gniewaj się… U mnie każdy grosz się liczy zatem muszę nabyć coś zarazem taniego a i dobrego
Może znajdziesz tamtego w przystępnej cenie w Twojej okolicy, wtedy koszty przesyłki odpadają.
Pytałem po sklepach, niestety wszystko powyzej 80zł…
fortron 350W kosztuje 50zł a przesyłka 10-20zł…
zmieścisz się w 80zł
W sumie wychodzi mnie 65zł… a tyle funduszy mam…:):)Zasilanie od karty mam podpiąć normalnie do kabli zasilających.???
jeśli dobrze zrozumiałem to zdanie to… tak
a wiesz jaki mam ten kabelek od zasilania od karty/
To chyba widać na karcie, nie?
Na karcie jest tylko wejście na zasilanie Natomiast kabel do zasilania grafiki trzeba chyba podbiąć do takiego samego kabelka zasilającego np dysk
Tylko że ten kabelek ma tylko 3 zamiast 4 bolców…
Kabel zasilający napędy i dyski z wtyczką typu MOLEX ma 4 bolce, coś chyba pokręciłeś. Jak wygląda gniazdko na tej karcie?
PS Tak nakręciłeś, że nie rozumiem co napisałeś.
tak tak
chodzi mi o to, że zasilanie jak podepne do karty to musze z czym połączyć,a ten kabelek konczy sie tak samo jak wtyczka typu MOLEX tylko że ma 3 bolce…
Zapewne brakuje czerwonego kabla, bo nie jest potrzebne zasilanie +5V. Czy tak on wygląda?
http://cx.nd.e-wro.pl/allegro/Molex_Pcie.jpg
Jeżeli tak (lub podobnie, tylko jedna wtyczka molex), to normalnie podłącz i się nie przejmuj.
Dokładnie tak samo I te dwie wtyczki mam podpiąc/???
Od wtyczki PCI-E odchodzi 6 kabelków: 3 żółte i 3 czarne. Każdy z nich musi zostać podpięty do zasilania. Zasilanie idzie od molexów. Zatem patrzysz się na pierwszego molexa, czy zasila on wszystkie kable? Nie no to trzeba podpiąć drugiego, bo to tamten zasili resztę.
ten