Chciałem zapytać jaką kartę graficzną kupić lepszą od ATI Radeon HD 4300/4500 ? Taka aby była dobra do gier i nie droga.!
Rozejrzyj się za nową nVidia 1030 -jedna z najtańszych 2GB Ram ,można dostać już za 330.
A coś tańszego do 200 zł
i żebym nie musiał wymieniać innych podzespołów…
Nie musi być aż tak dobra.
Chodzi mi o takie gry jak np. cs GO
Rozeznaj się na allegro,nowe karty z 1GB Ram dostępne już od 119 zł
I na Jedno Gigówce można też śmiało zagrać:-)
Zaraz może ktoś Ci doradzi jaki konkretnie model pod twój sprzęt.
Poszukaj używanych Radeonów HD7770/HD7850.
Najlepiej z 2GB VRAM.
Na Allegro widzę R7 240 2GB za 150zł, to odpowiednik HD7730, trochę słaby, ale zależy w co chcesz grać. Poczytaj testy. W tak słabej karcie 2GB i tak się nie przyda, więc może lepiej HD7750/70 1GB, jakby nie było tamtych pierwszych w wersji 2GB.
Na Nvidie nie patrz, mocno trzymają cenę. Pierwsze GCN’y są lepsze i tańsze.
Tobie już dziękujemy w tym dziale.
Nie znasz się to nie udzielaj się w tych tematach.
Co do autora to budżet już znany. A reszta sprzętu? Najbardziej mnie ciekawi model zasilacza.
do 200zł możesz dostać 550 ti 560 ti 7770
najlepiej dołóż do 250-280zł i szukaj hd 7850 2gb lub najlepiej r7 260x
za 300zł masz 650 ti na której odpalisz gta V na niskich-średnich.
Jak chcesz grać do koniecznie musisz mieć kartę z 2 gb vram
A jeszcze zapytam czy jak kupię tą kartę graficzną to znikną mi crashe związane z cs-em??!
Oto reszta danych.
Do CS:GO masz przede wszystkim za słaby procesor żeby pograć z zadowalającym FPS. Zmiana karty graficznej nie rozwiąże problemu.
Do tej konfiguracji max to używany GTX 560 ( o ile masz porządny zasilacz).
na FPS mi nie zależy chodzi mi tylko o grę aby nie wywalało abym sobie pograł tylko.
zasilacz to gruz
max co szukaj do HD 7770 wydajność cena i mało papu potrzebuje.
W następnej kolejności wymień zasilacz potem tego pentiuma na xeona i w coś będzie się dało pograć
Bzdura. Delta to całkiem porządna firma, produkuje zasilacze między innymi dla Chiefteca.
Będę niemiły i Twoje słowa skieruje do Ciebie.