Witam, kolega dał mi komuter do naprawy gdzie na ekranie pojawiają się kropki w momencie odświazania te kropki znikają, Karta graficzna to Geforce 2 MX/MX 400 64 MB, gdzie w BIOS’ie zwiekszyłem pamieć dla karty na 128 MB, a pamieć RAM ma 256, czy w działaniu systemu po zwiekszęniu pamięci na Karte Graficzną nie bedzię system sypał błedami, czy można zwiększyć pojemnść pamieci dla karty graficznej aż o taką wielkość :?:
ja mam w GeForce 4 MX 440 64MB ustawione na 128 i chodzi mi bardzo dobrze. Czytałem gdzieś, że takie ustwienie robi pamięc karcie graficznej w pamięci RAM komputera przez co jest lepsza wydajnośc jeśli ma się dużo RAMU a słabą kartę graficzną. Niue będzie błedów (mam nadzieję)
Wystarczy 64 MB na tekstury.
A sterownik jaki stosuje.
Może karta podkręcona lub się przegrzewa.
nie chcę was zmartwić chłopaki, ale tak funkcja nie zwiększa pamięci karcie…
:lol:
funkcja określa ile pamięci systemowej może być wykorzystane przez kartę graficzną do przechowywania tekstur 3D. karta graficzna nie zawsze korzysta z tej pamięci więc nie należy dawać zbyt dużo.
tylko po co? zrób sobie test 3D Markiem 2001SE i sprawdź czy jest jakaś różnica między ustawieniem 64 a 128mb.
tak więc lepiej zostawić tak jak było - czyli 64mb.