Witam mam problem z kartą graficzną.Pacjent to PowerColor Radeon HD 7850 2gb VRAM.Problem polega na tym że karta po wgraniu sterowników ma całkowicie czarny ekran.Całkiem możliwe że w karcie uszkodził się wiatrak bo wszystko zaczeło się od tego gdy grałem w gre komputer się zresetował noi był czarny ekran.Odinstalowałem sterowniki programem DDU i je przeinstalowałem na czystym Windowsie ale to nic nie pomogło.Wtedy też zauważyłem że wiatrak się nie kręci więc ją wyłączyłem ją.Poszukałem jakiegoś innego chłodzenia i znalazłem od Radeona HD 7870 o dziwo pasuje :D.Wiatraki zaczeły się kręcić a karta na podstawowym sterowniku windowsa przestała się zawieszać.O dziwo na tym chłodzeniu są lepsze temperatury niż na oryginalnym wiatraku.Paste oczywiście też wymieniłem na Silentium PC Pactum PT-4.Dalej występuje problem przy wgraniu sterowników.Pytanie bo już nie mam pomysłu niewiem przeinstalować bios karty graficznej ? Czy może to raczej kwestia GPU lub kości VRAM.Miał ktoś kiedyś ten sam problem z tą kartą ?
GPU, ewentualnie, bardzo rzadko, zasilanie uwalone i prądu ma zbyt mało.