Szukam karty graficznej do 200 zł. w co celować?
Zasilacz Logic 500 W
Znalazłem GTX 750 za 150 zł w moim mieście, czy to dobra cena?
Mam również GT 1030 za 200zł z gwarancją do połowy 2021 + wysyłka
Szukaj GTX 750 Ti albo RX 560. Najlepiej gdybyś trafił na wersję z 4GB VRAM.
1030 GT to karta do wyświetlania pulpitu:
RX 560 trafie w tej cenie? Ceny są od 270
Zawsze warto próbować. A jeśli nie uda się znaleźć, to i tak lepiej poczekać i dołożyć. 750-tka (bez Ti) jest już dość słabą kartą. 150 PLN wydaje się wysoką ceną, to górny pułap.
Dzieki to będę się rozglądał za RX 560, jak nie znajdę to wezmę GTX 750 Ti
Jeszcze mógłbyś zerknąć czy to GTX 750 Ti? https://www.olx.pl/d/oferta/gtx-750-ti-fortnite-minecraft-CID99-IDHtsvn.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=2
Wygląda na kartę wyciągniętą z jakiegoś “poleasingowca”. Poproś sprzedawcę o podesłanie zrzutu ekranowego z programu GPU-Z.
Ja bym zawalczył - ponegocjował lub pożyczył od rodzeństwa/babci na koszt Mikołaja.
Zacznijmy od tego, że 750 są już stosunkowo wiekowe i inwestycja może szybko paść (odpadnie czip lub vram diabli wezmą), 560 powinna ze 2-3 lata statystycznie jeszcze pochodzić.
Popieram, lepiej dołożyć i kupić coś nowszego.
Nie rozumiem dlaczego starocie mają tak wysokie ceny…
Czyżby to już antyki?
Dzięki to na spokojnie będę szukał RX 560, może coś się trafi
Rx560 4 GB, ten najlepszy, później 1050 2 GB, później rx560 2 GB a na konću RX560D (D nazywał sie Aretz, czy jakos tak). No i tak 250 zł to za nie max, żebyś nie zaszalał. Jednak polecałbym 4 GB, w niektórych grach karta by jeszcze dała radę, ale 2 GB Vram bolą, to tez jeden z argumentów przeciw 750(Ti).
Bo to niezbędne aby dziś jakoś pograć.
Obecnie jednak 1050 ciągle kosztuje tyle co 1650 co jest niespotykaną patologią.