Karta Graficzna do 300 zł

Witam.Na sam początek podam mój sprzęt : 

• Pamieć ram 2x1 GB - Kingston oraz 1x2 GB - GoodRam ( W sumie 4 GB ) - DDR2

• Kartę graficzną Nvidia Geforce 210 1GB

• Procesor AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 5200 +   2,7 GHz

• Dysk ST3250410AS ATA Device (232 GB) ( Podzielony na 4 Partycje )

• Płyta główna Gigabyte GA - M56S - S3

• Zasilacz Logic 400atx ( 400 w )

Teraz moje pytanie jaka karta graficzna pod ten sprzęt ? Karta oczywiście do gier.Budżet wynosi 300 zł.

Pozdrawiam, Stasio

Zasilacz do wymiany zanim kupisz nową kartę.

Niby czemu?? Mój brat ma taki zasilacz i radeona 7750 i nie ma z nim problemu.Proszę o wymianę kart które będą działały na takim zasilaczu gdyż nie stać mnie na jego wymianę.

Ten zasilacz jest kiepskiej jakości i jest z czarnej listy, może w każdej chwili spalić komputer i ja bym nie kupował nowej karty do takiego zasilacza

A da radę zmieścić się w 300 zł z zasilaczem i kartą ?

Ciężko będzie.

Zasilacz ze 150zł  taki fajny zostanie ci 150 zł to dozbieraj z 50zł albo ze 100zł do tych 150zł i coś używanego się fajnego może w tedy znajdzie :slight_smile:

Kurcze.Nie da rady dobrać jakiejś karty do tego zasilacza.Jak się spali trudno mam jeszcze na niego gwarancje.W razie spalenia wymianie go i sprzedam następnie dołoże i kupię lepszy.

Tak się właśnie robi wodę z mózgu , jak ktoś się pyta jaką karte graficzną kupić pod sprzęt na forum dp to piszę się mu że ma wymienić pół komputera z zasilaczem na czele ! Ludzie weźcie się … Przede wszystkim nikt nie odpowiada na pytanie. Problemy ze zrozuminiem tego co się czyta ? Nie znam się na pc ale kiedyś gustowałem w ati może to http://www.komputronik.pl/product/194855/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Radeon_6670_Sapphire_1GB_DDR5_PCI_E_128bit_HDMI_DVI_D_SUB_bulk.html a jak nie to idź do sklepu coś ci wybiorą do 300zł przecież to nie majątek.

Zgadzam się.Sklepom ja już wolę nie ufać jak mi 2 lata temu sprzedali geforce 210 mówiąc jaka to wspaniala karta.Ktoś jeszcze wypowie się na temat Karty

pete1

Bo sie komuś radzi co dobrze zrobić a nie spalić szanowny użytkowniku pół sprzętu.

Miałem być okazje przy tym jak taki właśnie zasilacz wybuchł, i chwałą za to ze tylko on a nie cały sprzęt.

Tak mu doradzili w sklepie znajomemu ze nawet nie zagrał dobrze bo po godzinie chodzenia komputera komputer przestał chodzić.

Nie będę wchodził tu ani wnikał w sprawy trzymania napięcia na 12V na tym zasilaczu który ma auto.

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-hd-6670-1gb-gddr5-128-bit-hdmi-hdcp-dvi-dp-box-eah6670-dis-1gd5-399724/

Co powiecie o tej karcie da radę do mojego zasilacza ??

http://www.benchmark.pl/strefa/ranking-kart-graficznych Sprawdz tutaj.Wypisane są tu karty Radeon I Geforce.Podane są ceny i mniejwięcej która jest lepsza od której

Zasilacz w ogóle nie powinien być użytkowany, ale to Twój wybór.

I wymiana zasilacza, to tylko dobra rada, bo jak się coś stanie, napiszesz kolejny temat, że nikt Ci nie powiedział?

A wg Ciebie zasilacz no-name za 60 zł jest taki sam jak np. Corsair czy Chieftec za 150 zł? Gratuluję :wink:

Karta graficzna to karta sieciowa, ktorej spalenie nie ma większego znaczenia, bo kosztuje grosze. Felerny zasilacz to strata nie tylko owego zasilacza ale i płyty, prawdopodobnie procesora, być może ramu i reszty podzespołów. Warto inwestować w solidne zasilacze bo to jest grawancja żywotności sprzętu.

Sam buduję nowy komputer, wszystko nowe, nawet zasilacz ktory uważałem za w miare nowy chciałem zostawić ale jak zobaczyłem że jest na czarnej liście to zrezygnowałem z niego.

Jakie są skutki “lewych” zasilaczy? 

http://obrazki.elektroda.pl/7458269700_1358944947.png

Podbijam do kolegi JNJN. Chcąc zbudować solidną jednostkę z nienajgorszą kartą graficzną należy sprawdzić swój zasilacz i jesli takowy nie występuje na czarnej liście zasilaczy a jest na liście rekomendowanych, to można przyjąć za pewnik, że zasilacz można używać i rozbudować swojego peceta. Oczywiście moc zasilacza też jest ważna.

Stasio132

Jesli chodzi o budżet 300 zł i ten dziwny zasilacz to w przypadku gdyby o mnie chodziło wybrałbym takie rozwiązanie:

Radeon HD5570

i

Corsair VS 450W

Dołóż sobie te 50 zł. I to piszę całkiem poważnie, potwierdzam słowa kolegów.

Pozdrawiam.

Wow dzięki za dobre rady.Poczekam do czerwca i uzbieram tak z 500 - 600 zł i wtedy zakupie zasilacz tylko już 500w i jakąś kartę z serii 77xx lub 6xxx.Co do podanego radeona HD 5570 wygląda on tak samo jak mój Geforce 210 o.o dziwne trochę.