Niby czemu?? Mój brat ma taki zasilacz i radeona 7750 i nie ma z nim problemu.Proszę o wymianę kart które będą działały na takim zasilaczu gdyż nie stać mnie na jego wymianę.
Kurcze.Nie da rady dobrać jakiejś karty do tego zasilacza.Jak się spali trudno mam jeszcze na niego gwarancje.W razie spalenia wymianie go i sprzedam następnie dołoże i kupię lepszy.
Zgadzam się.Sklepom ja już wolę nie ufać jak mi 2 lata temu sprzedali geforce 210 mówiąc jaka to wspaniala karta.Ktoś jeszcze wypowie się na temat Karty
A wg Ciebie zasilacz no-name za 60 zł jest taki sam jak np. Corsair czy Chieftec za 150 zł? Gratuluję
Karta graficzna to karta sieciowa, ktorej spalenie nie ma większego znaczenia, bo kosztuje grosze. Felerny zasilacz to strata nie tylko owego zasilacza ale i płyty, prawdopodobnie procesora, być może ramu i reszty podzespołów. Warto inwestować w solidne zasilacze bo to jest grawancja żywotności sprzętu.
Sam buduję nowy komputer, wszystko nowe, nawet zasilacz ktory uważałem za w miare nowy chciałem zostawić ale jak zobaczyłem że jest na czarnej liście to zrezygnowałem z niego.
Podbijam do kolegi JNJN. Chcąc zbudować solidną jednostkę z nienajgorszą kartą graficzną należy sprawdzić swój zasilacz i jesli takowy nie występuje na czarnej liście zasilaczy a jest na liście rekomendowanych, to można przyjąć za pewnik, że zasilacz można używać i rozbudować swojego peceta. Oczywiście moc zasilacza też jest ważna.
Wow dzięki za dobre rady.Poczekam do czerwca i uzbieram tak z 500 - 600 zł i wtedy zakupie zasilacz tylko już 500w i jakąś kartę z serii 77xx lub 6xxx.Co do podanego radeona HD 5570 wygląda on tak samo jak mój Geforce 210 o.o dziwne trochę.