Mam zamiar kupić nową kartę graficzną,ponieważ obecna nie jest w stanie obsłużyć już prawie żadnej gry.Mam tylko 300 zł na jej zakup i liczyłbym na pomoc z jej wyborem.Preferowałbym raczej kartę z gwarancją gdyż kupowanie nowej co pewien czas nie wchodzi w grę,
Parametry komputera to:
Karta graficzna: Gigabyte Radeon HD 5450 1GB DDR3 PCI-E BOX
Procesor: Intel® Core™ i3-3240 CPU @ 4 x 3.40GHz
Pamięć Ram : 2x2GB
Płyta Głowna :Gigabyte
Interesuje mnie abym mógł chociaż na minimalnych wymaganiach mógł zagrać w takie gry jak : TERA,WoT,Blade and Soul
Ostatnio kupiłem Gigabyte Radeon HD7770 OC 1GB DDR5 w podobnej cenie. Co prawda bez gwarancji (ludzie nie chcą wysyłać za pobraniem) ale myślę że jak poszukasz to znajdziesz taką. Ja się przesiadałem z 8600GT więc dla mnie to niebo a ziemia. Mam do tego procesor E8500 i 4GB DDR2 (procesor być może na granicy/lekko za słaby). Na razie testowałem w FullHD BF3 (45-60kl na HIGH, 28-38kl na ULTRA) i Wiedźmin 2 (40kl na HIGH albo VERY HIGH - nie pamiętam).
Jak znajdziesz to bierz HD7790 (kilka dni temu była taka na OLX za 300-320zł ale nie wiem czy z gwarancją). Różnica jest zauważalna.
Szukałem kart natomiast żadnej nie mogłem znaleźć,a co do karty do zależy mi chociaż żeby karta osiągnęła chociaż 30fps w Tera i WoT bądź B&S.Niestety 300 zł to górna granica której nie mogę przekroczyć dlatego wolałbym w zakresie cenowym 200-300zł ewentualnie.
Niestety nie mam więcej pieniędzy do przeznaczenia na komputer niż 300 zł ,a zależy mi aby karta osiągnęła chociaż 1000 pkt w 3D Mark bo jak na razie moja karta graficzna osiąga wyłącznie 198pkt