W przeciągu najbliższego miesiąca planuję wymienić wysłużonego już GTS250 na coś nowszego, co pozwoliłoby mi w końcu zagrać w Wolfenstein The New Order oraz nadchodzącą część gry, a także w nowego Wiedźmina. Osobiście biorę pod uwagę dwie możliwości – GTX750 od Nvidii lub R7 260X od AMD. Ale może jest jakaś lepsza alternatywa w tej cenie?
Ale w Wieśka to na tych kartach to w low detal pograsz… A dodatkowo dostaniesz nerwicy bo wentylatorek na karcie będzie chciał robić za drona. Jak chcesz w to grać to zaczynaj od klasy cenowej 1000zł
Na potrzeby Wieśka brałbym GTX970 Nie mogę sobie jednak pozwolić na tak duży wydatek. Poza tym głównie zależy mi na ostatniej części serii Wolfenstein oraz na nadchodzącej. W związku z tym jaka byłaby najlepsza karta graficzna do 450 zł? Ewentualnie można jeszcze dorzucić do budżetu jakieś 50-75 zł, bo tyle pewnie mógłbym dostać za GTS250, o ile znalazłby się chętny.
Procesor akurat na co dzień działa bez problemu na 4,2 GHz i to przez samo podniesienie mnożnika. Co do Radeona 7870, to jak mniemam, chodzi o używaną?
Różnica dość znaczącą. Obawiam się jedynie o faktyczny stan używanej karty, gdyż nie wiadomo, co tak naprawdę użytkownik wcześniej z nią robił i równie dobrze może być pieczona.