Karta graficzna do gier

Witam! Jestem nowy, więc proszę o wyrozumiałość :stuck_out_tongue:

Do rzeczy, niedawno kupiłem nowego kompa o którego złożenie poprosiłem znajomego informatyka. Komputer miał być do gier, procesor, karta, ramy, wiadomo. Wszystko pięknie, tylko nie wiem czy karta graficzna nie jest zbyt słaba by pograć w nowe tytuły. Za 250-300 zł widziałem chyba bardziej wydajne karty do gier. I teraz moje pytanie: Czy opłaca się wyminiać tę kartęna jakaś lepszą, powiedzmy do 500 zł, będzie w ogóle jakaś poprawa, czy lepiej zostawić tak jak jest. Karta to Radeon HD6670, a reszta sprzętu to:

Proc: Athlon 2 X4 651

Płyta główna: Asus F1A75-M LE

RAM: Kingston DDR3 8GB

Dysk Twardy: Seagate 500 GB

Zasilacz: Modecom FEEL 2 500W

Napęd optyczny: Liteon iHAS122-18

pozdrawiam

ten zestaw do na prawde najnowszych gier na najwyzszych detalach to srednio…

Witam !

* Modecom FEEL 2 500W - to do zmiany definitywnie ! proponuję coś z marki: OCZ , XFX , SEASONIC bądź Chieftec

Zasilacz http://www.morele.net/zasilacz-aerocool … 50-359408/

Grafika http://www.morele.net/karta-graficzna-t … 29-420924/

Zasilacz dam radę wymienić samemu?

Dodane 14.09.2012 (Pt) 19:24

I pytanie czy te dwie rzeczy jakoś znacząco wpłyną na działanie gier?

mateusz2k12 , witaj :slight_smile:

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.

Jeśli tego jeszcze nie robiłeś to za pierwszym razem może być trochę trudno, najważniejsze to musisz zapamiętać gdzie jakie kable są podłączone (najlepiej zrobić sobie zdjęcia). Powinno pomóc http://www.youtube.com/watch?v=Z3j7B1ry … re=related

Dzięki lepszej karcie graficznej wzrośnie wydajność w grach.

Wymieniając zasilacz na ten możesz mieć pewność że się nie ziara i nie uwali twoich podzespołów.

dzięki za pomoc, a i jeszcze jedno, czy do komputera moge włożyć obojętnie jaką kartę graficzna niezalzenie czy bylaby to karta od amb czy nvidii?

Komputer do gier i znajomy wcisnął Ci do zestawu zasilacz z czarnej listy. Dodatkowo rozglądasz się za wydajniejszą kartą co raczej wiąże się z większym obciążeniem . Nie wieżę żeby On jako INFORMATYK nie wiedział o niepewnych zasilaczach z czarnej listy i jeszcze dobierał do komputera składanego do gier. Zmień informatyka i znajomego zarazem tak na marginesie.

Napisz ile kasy możesz przenaczyć na grafę to koledzy doradzą .

Możesz włożyć karty graficzne obu firm.

Masz na myśli jakąś konkretną kartę?

Jesteś kolejną osobą której niby informatyk polecił “dobry” sprzęt.

■■■■■■■, mieszkam w małym miasteczku, praktycznie na wsi i nie mam żadnego wyboru przy wyborze informatyka. Nie wiem czy on mnie nie lubi czy po prostu jest tak żałosnym informatykiem…

Dodane 14.09.2012 (Pt) 20:38

Masz na myśli jakąś konkretną kartę?

Chodziło mi o to, czy jeśli włożyłbym jakąś mocniejszą karte to czy zasilacz itp wytrzyma no ale juz mam odpowiedź…

Dodane 16.09.2012 (N) 17:43

Napisz ile kasy możesz przenaczyć na grafę to koledzy doradzą .