Karta graficzna do i7 8700

Cześć, w maju zeszłego roku kupiłem sobie nowy zestaw, bez karty graficznej. Zostałem przy swoim starym Geforce GTX560Ti, tylko mam problem z wyborem odpowiedniego modelu? Który model polecacie do mojej konfiguracji?

Kompa używam głównie do tworzenia hobbistycznie grafiki (Photoshop, Illustrator, indesign, itp) oraz grania od czasu do czasu.

Mój budżet to maksymalnie 1800 złoty.
Posiadam monitor 27 calowy Iiyama Prolite XUB2792QSU i pracuje w rozdzielczości 2560x1440.

Widziałem pozytywne opinie o Gainward GeForce RTX 2060 Phoenix G S. Co o nim sądzicie, godny polecenia do mojego zestawu?

Moja konfiguracja to:

CPU: i7 8700
Płyta główna: MSI Z370 SLI PLUS
Ram: GOODRAM 16GB 3000MHz IRDM X CL16
Dysk SSD GOODRAM 240GB 2,5" IRDM PRO (GEN2)
Dysk HD Segate 500GB
Zasilacz: Seasonic 650W model: FOCUS+ 650Gold (SSR-650FX)

Za pomoc z góry dziękuje. :slight_smile:

Gtx 2060 wydaje się być w tym budżecie najlepszy. Jaki model jest już troszeczkę mniej znaczące. Jakich programów do grafiki używasz i w jakie gry grasz/chciałbyś grać?

tylko nowe? czy jeszcze używane wchodzą w grę?

Głównie pracuje w Pakiecie Adobe( Photoshop, Illustrator, Indesign) ogólnie grafika 2D.
Co do gier to głównie gry akcji. Aktualnie mam Mortal Kombat 10, Hitman rozgrzeszenie i tym podobne, A chciałbym zagrać w Nowego Tomb Raidera.

hubert987 - Interesują mnie tylko nowe karty. Wole mieć pełną gwarancję.

A więc tak nie jestem specem od grafiki ale wydaje mi się ,że do pakietu adobe wystarczy zupełnie ta karta a do TombRaidera lepsze będą karty z stajni zielonych. Dlatego ja bym obstawał przy gtx2060 spojrzałem szybko na modele i twój wygląda całkiem interesująco skoro mówisz ,że ma dobre opinie to bym go wybrał.

A branie używanej grafiki to gra nie warta świeczki w tym budżecie moim zdaniem.

w takim razie kupuj rtx 2060
np taki model https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-2060-gaming-z-6g-6gb-gddr6-rtx-2060-gaming-z-4144014/

Właśnie z powodu pakietu Adobe nie brałem pod uwagę innego wariantu niż zieloni. Rozumiem że masz na myśli RTX2060 :slight_smile:

Też tak uważam.

Oczywiście po prostu stary nawyk z tym g :slight_smile:

1 polubienie

W tej cenie zostaje RTX2060

Wg mnie kup, którąś z tańszych wersji RTX 2060 by coś zostało kasy lub poluj po promocji na RTX 2070/GTX 1080

Z tanszych wersji zastanawiam sie nad: Gainward GeForce RTX 2060 Phoenix G S.

No słusznie, zdecydowania którąś z 2 wentylatorami, jeszcze bym poczytał o MSI Ventus i Gigabyte OC.

Ventus jest w świetnej cenie 1649 zł + do wygrania jest zestaw za 1600 zł

Jeszcze sobie poczytam o tym MSI a co do Gigabyte to z jednej strony z testów wynikało że się grzeją a z drugiej strony mam negatywne doświadczenie z tą firmą. Więc jakoś średnio jestem nastawiony do gigabyte.

Nadal jest ta promocja na te gry z RTXami?

Wygląda na to że tak, przynajmniej w MSI są dodawane w koszyku.