Witam,
mam laptopa Fujitsu Lifebook A530 i mam takie pytanko:
czy moge zakupic lepsza karte graficzna i ja podmienic, jak to ewentualnie zrobic i jaka polecacie oczywiscie w granicach rozsadku
Pozdrawiam
Witam,
mam laptopa Fujitsu Lifebook A530 i mam takie pytanko:
czy moge zakupic lepsza karte graficzna i ja podmienic, jak to ewentualnie zrobic i jaka polecacie oczywiscie w granicach rozsadku
Pozdrawiam
Nie ma możliwości wymiany grafiki w tym laptopie. Posiada on zintegrowaną kartę graficzną Intela, i nic z tym nie zrobisz. Nawet w laptopach gdzie jest dedykowana karta graficzna nVidii albo ATI w większości z nich nie ma możliwości jej wymiany ponieważ jest przylutowana na stałe do płyty głównej.
nie wymienia się kart graficznych w laptopach, jedyny przypadek to przegrzanie się obecnej i wymiana na identyczny model (mimo to karta jest używana, nie ma masowej sprzedaży kart graficznych do laptopa), jeśli by płyta główna obsłużyła lepszą kartę, to chłodzenie na pewno nie będzie do niej przystosowane i trzeba się liczyć zgrzaniem laptopa
w twoim przypadku to zintegrowana karta graficzna, nawet jeśli by była dedykowana to w większości przypadków jest ona wlutowana w płytę głowną
jednym zdaniem, wymiana odpada