Karta Graficzna i scinanie sie co 2 sekundy


(Jony8988) #1

Witam, posiam karte Geforce4 440MX i mam taki problem gdy np ruszam myszka na pulpicie zacina sie tak co 2 sekundy , jest to doysc zauwazalne , zniosłbym to gdyby nie scinala sie gdy gram np w counter strike , nawed z samym komputerem jak gram to tak samo i odrazu zniecheca do grania :confused: mam najnowsze sterowniki ze strony Nvidia , probowałem je przeinstalowac i tak samo , sa momenty kiedy sie niescina i jest ok ale cześciej sie jednak tak scina ;d nie wiem moze ktos sie juz zpotkal z takim problemem i wie jak go rozwiazac pozdrawiam !


(PaPuX) #2

Do prehistorycznej karty nie instaluje się sterowników najnowszych lecz preferowane.


(Martin88) #3

Miałem kiedyś podobny problem ale winę za to ponosił dysk twardy. Jesteś pewien że to karta graficzna?? jeśli przycina na pulpicie to może być dysk twardy (przerwy w odczycie)


(Jony8988) #4

na stronie Nvidi pisalo ze to sa najlepsze i najnowsze sterowniki do tej karty ... wersja chyba 93.71 cos takiego aa niemozliwe aby to byl dysk poniewaz pare dni temu spalil mi sie maxtor 20gb ... i nanim bylo tak samo a teraz mam Samsunga 40gb i dalej tak samo wiec nie wiem


(Adalbert) #5

Jeżeli dysk się spalił, to może masz skaczące napięcia? Jaki masz zasilacz (producent i model)?


(Jony8988) #6

Sory troche przekreciłem ... dysk mi sie nie spalil tylko go poprostu wymienilem na lepszy model a zasilacz jakis sklepowy pisze PRokomp czy cos takiego 350wat


(Adalbert) #7

Zasilacz z czarnej listy zasilaczy (http://community.tomshardware.pl/commen ... nID=234148 http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html), to właśnie on może być problemem)...


(Jony8988) #8

teraz podlonczylem 430wat nie wiem jakiej firmy bo zdarta nalepka ... ale odpalilem csa i po chwili to samo :confused: moze grafika byla podkrecana albo cos bo kiedys tak sobie spier... grafike i sie ciela strasznie a ta co mam teraz kolega mi dal xD


(Adalbert) #9

podł ą czyłem - podstawy ortografii i ogonki obowiązują...

Jest też możliwość taka, że słaby zasilacz zniszczył Ci już sprzęt (popatrz, czy np. kondensatory są całe i nie wylały się).


(Jony8988) #10

nic nie niema zepsutego ... ale może to wina tego, że mam zasłaby procek bo tylko 1.3ghz i teraz zauważylem, że gdy mam cos jeszcze wlonczone poza Csem to się tak dzieję ale gdy wyłoncze problemu nie ma ... więc to chyba tego wina


(Agatonster) #11

jony8988 ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu i w opisie problemu. W celu edycji swoich postów proszę skorzystać z przycisku Edytuj.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.