Karta graficzna jaka?

Cześć wszystkim potrzebuję karty graficznej do mojego już staruszka. Wolałbym ze względu na cenę i kupić coś używanego i im tańsza tym lepsza ale nie przesadzajmy myślę od kwocie od 100 do 300 zł.
Gnaty starca:
Zasilacz Thermaltake Smart SE 530W
Gigabyte GA-B85M-D3H
Intel Core i5 4460, 3.2GHz, 6 MB, BOX
GoodRam DDR3, 4 GB,1600MHz, CL9
Może znajdzie się coś do pociągnięcia coś nowszego od CS 1.6, dodam że praktycznie nie gram ale w przypadku siedzenia w domu trzeba znaleźć czas na relaks po pracy :slight_smile:

GTX 750 lub 1050 - w różnych wersjach i odmianach.

a może coś z niższej półki cenowej ? Chyba jednak będę czekać do 10 :slight_smile:

GTX 1050/1050 Ti jak chcesz czasem coś nowszego odpalić.

Niższej czyli poniżej 100 PLN?

Z niższej półki kupisz złom, który sie rozleci zaraz i będzie absolutnie równie uzyteczny w nowszych grach jak Twoja integra. Niźej 1050/rx560/750TI nie patrz, a optymalna byłaby 1060 3 GB/rx 570 lub 1050 TI. :wink: No i nie zapomnij dorzucić używanych 4 GB RAM, Twój komputer potrzebuje 8 GB, on wręcz błaga o to. :wink:

Spróbuj wylicytować tę, może wyrwiesz w przyzwoitej cenie

Tylko dopytaj czy ma paragony i do kiedy gwarancja.

Za trzy stówki to się bez licytacji kupuje :wink:

Tylko uwaga na chińczyki!

Z opisu wynika, że kupiona w x-kom więc powinien mieć paragony. Chyba aż takich wałków nie kręci.

O tym chińczyku napisałem, bo na OLX jest 1050Ti za 150 zyla. Chińczyk właśnie, farbowany 550 Ti.

Słyszałem o takich podmiankach, że nawet bios/firmware w kartach zmieniają, żeby się przedstawiały jako wyższe modele :open_mouth:

Film Łysego:

I wspomniany chińczyk z OLX (ku przestrodze):

Dziękuje za odpowiedzi i tak huczne zaangażowanie się w temat. Poczekam do piątku bo tak zwanej matki boskiej pieniężnej i zamawiam razem z ramem. Chyba z 7 lat jak go złożyłem tak stoi i tylko go czyszczę co jakiś czas a do wędkowania na facebooku starczył :). Wolałbym nie kupywać z OLX bo po zakupie czegoś wadliwego szukanie sprzedawcy to jak wiatru w polu.

Kupiłem dwie (trzy*) grafy na OLX i nie mam zastrzeżeń. Ale… zawsze umawiam się na odbiór osobisty i działa tutaj chyba aspekt psychologiczny - sprzedający nie wciśnie mi wałka, bo wie, że wrócę :wink:

*trzy, bo jedną wziąłem i okazało się, że nie wchodzi do budy; oddałem bez problemu

Chłopaki to dobra cena jak za tą kartę ? https://www.olx.pl/oferta/karta-graficzna-gtx-nvidia-1050-ti-4gb-CID99-IDEm8P0.html#3dfdc48d2d

Rok temu cena byłaby OK, obecnie nie dałbym więcej jak 400. A i to tylko za egzemplarz, który jest jeszcze na gwarancji.

… za 300, max 350 jest OK. Nie przepłącaj. :wink:

https://www.olx.pl/oferta/msi-gtx-1050-2gb-gddr5-CID99-IDEnMp2.html#f5a07de6a5 a to ?

Jeszcze mam pytanie bo są wersje 4 gb i 2 gb która będzie odpowiednia ?

Spróbować grosiki jeszcze uszczknąć można, znacznie słabsza od ti i mniej vram. Zagrasz praktycznie we wszystko, ale w najnowszych grach typu Metro Exodus będzie zjazd na minimalne delate i rozdzielczość. W pozostałych grach bęzie lepiej, ale na FHD i wysokie nie licz, te stabilne 45 fps raczej w HD+ (900) i na średnio-niskich. CSGO i podobne sieciówki bez problemu.

Wersje 4 GB to TI, 1050 TI. Zwykła 1050 ma 2 GB, była jeszcze bardzo rzadko spotykana 1050 3 GB, tak po środku.

Czyli pozostaje ta ? : https://www.olx.pl/oferta/msi-geforce-gtx-1050ti-4gb-CID99-IDEbBNb.html#8e2364b1b1