WITAM.
Jest możliwość podłączenia zewnęrtrznej karty graficznej pod MINI PCIE za pomocą czegoś tego typu?
Chodzi o laptopa, czy desktopa?
Ogólnie jest, trzeba bo zobaczyć jak zasilanie (w przypadku lapkana 90% nie obejdzie się bez stacjonarnego zasilacza). Druga sprawa to wydajność. To chyba nawet nie będzie pcie x 4, dodatkowo przesyłanie przez USB, to trzeba się liczyć ze spadkiem wydajności karty.
Rozumiem mam laptopa i mam zasilacz z desktopa, potrzebuje jakiejś mocniejszej karty niż integra, działało by?
Technicznie jest szansa, ale:
- jaki laptop
- jakie pcie masz w laptopie (przepustowość) x1,4,8,16 i wersja 1,2,3
- jaka chcesz kartę
Nie jestem pewien, czy PCIE x4 są w lapkach … jeżeli to 1 i starsza niż 3…to większość kart się udusi.
Mam pcie x 1 więc nie
poczytać możesz na anglojęzycznych forach, może coś w stylu 1030 lub 550 by działało znośnie, ale osobiście średnio to widzę.
Bzdury opowiadają możesz śmiałao zapodać tylko odpuść tanie klony szukaj exp gdc ja będę po wakacjach zapodawał. Procek nie ma znaczenia i konfig lapka też mało istotny leci to szybciej niż na TB3.
Raczej polecają GF niż Amd bo u zielonych są lepsze stery, grafikę zapodaj min 1060 skok masakra, sąsiad zapodał do starej Acerki z t4200 którą zresztą wziął ode mnie kosmos, zero problemów. Minus taki że jak nie masz full hd to zaopatrz się w zew. monitor. Ogólnie roboty ok . 1h, i wywalasz wifi ale to sobie zakupisz na usb. Pamiętaj o wtyczce ngff albo mini pci sprzedawca wyślę ci odpowiedzi koszt ok 140 - 190 pln
Sorka, ale Ty na serio?
Konfiguracja ma ogromne znaczenie, jeżeli mowa o słabszej karcie do starszego, to strata nie będzie wielka, ale np. mocna do nowego…? Karta w stylu 980 traci około 45% na pcie, słabsza straci mniej, bo mniej będzie jej zalezało na szybszym transferze, dlatego sugerowałem poszukać testów słabszych kart. Zakładając, zakładając, podpięcie w miejsce wifi, jeżeli tam ma obsługiwane pcie x4 v3, to nawet karty ze średniej półki, tak to 570 powinny isc bez wielkiego spowolnienia…
Za pomocą tego co na zdjęciu, to nie.
To riser PCIE x1, pozwala na przedłużenie tego interfejsu. Ze względu na niską przepustowość raczej nie sprawdzi się to dobrze w grach.
Jeśli chodzi o moją konfigurację to mam i5 4590T
5gb ram ddr3
a płyta to lenovo IS8XT ver: 1.1
Dało by rade z gtx 770? na EXP GDC czytałem ale nie jestem przekonany…
chodzi mi o to bym nie wyrzucił $$ w błoto
Jakim cudem?
Ustal jaka masz wersje pcie 3 czy 2…
… z takimi pomysłami tylko eksperymentem sprawdzisz, aczkolwiek jako punkt odniesienia przyjmij - 30% wydajności w wersji dla peceta przez te przedłużenia. Niżej raczej nie spadnie chyba.