Witam, mam nowy komputer, ale miałam stary monitor który nie miał złącz takich do podpięcia i czekałem na nowy. Wyciągnełem kartę graficzną żeby ten stary działał na grafice z procesora. Otrzymałem monitor, wpiełem grafike, podłączyłem wszystko, zainstalowałem sterowniki z płyty i wszystko pięknie jednak w grach nie działa - tyle samo fps co na grafice z procesora. Koledzy poradzili mi żeby przestawić tą grafike w biosie, ale nie mogę go włączyć. Pisze, że Del włącza ja naciskam i nic. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Rozumiem, że nowy monitor jest podpięty do karty PCIE?
Co to za karta grafiki?
Jaki masz CPU?
I w biosie nic nie trzeba przestawiać.
Raczej tak, ta karta to: Gainward GeForce GTX 1060 Phoenix CPU: i5-6600k.
To sprawdź gdzie masz ten monitor podpięty?
Karta GTX1060 poprawnie się zainstalowała? sprawdzałeś w menadżerze urządzeń?
Edit:
Jak wkładałeś kartę GF, to dodatkowe zasilania do karty podpiąłeś? bo może tu problem?
AjaxPL , zapoznaj się, proszę, z tym poradnikiem i tą stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po lewej stronie) - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Wydaje mi sie że monitor jest podłączony do integry. To jak jest ustawione w bios/uefi zależy czy cokolwiek zmieniałaś. Z regóły po podłączeniu grafiki i kabla od monitora uefi samo wykrywa i załącza karte na pci-e. Zawsze można reset bios zrobić i powinna wtedy karta na pci-e zaskoczyć.