Witam wczoraj spaliła mi się karta graficzna GeForce 6800 GS 512 mb jakom kartę do 300 zł kupić aby gry takie jak Wiedźmin Medieval II: Total War Heroes V Drakensang itp nadal działały na maksymalnych detalach przy rozdzielczości 1280x1024 moja konfigyracja to:
Płyta główna K8N NEO4-f
Procesor AMD Athlon 64 3200 @ 2500 GHZ
Ram 2x512 mb 400 Mhz
Zasilacz Modecom MC-400 W
Monitor IIYAMA ProLite E1900S
Preferuje karty dostępne w sklepach by uniknąć kosztów transportu chciałbym też by karta była nowa i na gwarancji
polecam tą karte,ma mniejszy pobór mocy ,jest tańsza ,zimniejsza i ciche chłodzenie z serii ICEQ3 ,2 lata gwarancji ,spokojnie się w 300 zł zmieścisz wliczając przesyłke,wydajnością jest równa 9600 GT.
W przypadku GeForce 9600GT zastanawiam się czy mój procesor nie będzie go spowalniał ponieważ czytałem że karta ta wymaga procesora dwu rdzeniowego z kolei HIS Radeon HD4670 IceQ ma wąską 128 bitową magistrale co trochę mnie martwi w dodatku owy Radeon jest trudno dostępny więc czy szukać go dalej czy może wybrać iny model:
Która z tych kart była by dobrom alternatywom dla HIS Radeon HD4670 IceQ jeśli chodzi o wydajność cisze i temperaturę zwłaszcza Asus wydaje się odrobinę szybszy?
Asus ma wyżej taktowany zegar,co w niektórych grach daje mu więcej fps,ale 1 GB ramu na karcie jak w tym HIS,dużo lepiej się sprawdza w nowszych grach i zostawia w tyle wersje od Asusa z 512 MB ,128 bit nie jest wąską szyną,chyba że masz monitor z FULL HD,Radeon nie wstawia szerokich szyn i dobrze na tym wychodzi(pobór mocy) i karty radzą sobie świetnie w grach.
– Dodane 06.04.2010 (Wt) 23:00 –
HIS pod względem ciszy i temperatur to leader od lat.Choć wersja od Asusa jest dobra i ta Gigabyte na Zalmanie jest także dobre.
Dzięki za pomoc w sprawie grafiki jestem na 90% za Radeonem jeszcze jedna rzecz te karty majom zintegrowaną kartę dźwiękom czy nie będzie konfliktu z moim Xonarem DX będę mógł swobodnie wybierać źródło dźwięku w grach jak i filmach szkoda by było gdyby grafika zakłóciła jej prace myślę że za parę dni przywrócę komputer do normalności.
Błąd,nie jestem żadnym fanboyem,poprostu polecam to co jest lepsze,nie tylko chodzi o wydajność,bo napewno nie są lepsze te radki od GF(pod względem wydajności),ale są inne aspekty jak gwarancja(kupujesz nowe),pobór mocy,standardy jak dx 10.1 czy dx 11(5670),a także w HD 5670 daje ATI eyeinfinity.A co do tego HD 4850 to wiadomo że go lepiej brać niż te GF