Karta graficzna po wymianie mniej fps

Witam jestem nowym uzytkownikiem owego forum więc jezeli temat jest w złym dziale to przepraszam i prosze o przeniesienie.

Wracając do tematu mam problem z kartą graficzną …chodzi o to że kupiłem od kolegi karte graficzną ati radeon hd 5770 1gb ddr5 z myślą że jest lepsza od mej starej radeona hd 4850 series 512mb, w tym problem że po włożeniu nowej karty i zainstalowaniu sterowników jest ona słabsza w grach niż 4850 O_o biorąc na przykład cs go w rozgrywce na hd 4850 miałem od 60 do 70 fps tak na hd 5770 czasami od 20 do 80 jest to dla mnie szok i jakieś nieporozumienie czy to jest problem sterowników czy czego że ma słabsze osiągi??? Bardzo proszę o pomoc.

Wiem komputer starej daty ale bogaty nie jestem a po za tym mi starcza.

Ram : 7gb 3x2 1x1

Hd 5770 jest nieco wydajniejsza od HD4850.
A przypadkiem nie jest tak, że ustawienia graficzne w grze zostały automatycznie podniesione i dlatego masz mniej fps.

Nie nie … Wszystkie ustawienia w grach poustawiane mam takie same wlasnie po to by porównać ich wydajność… Jak narazie 4850 spisywała sie o wiele lepiej jest to dziwne bardzo, moze byc to wina tego że dokupilem ram do komputera? Wczesniej mialem tylko 3gb a teraz 7… Wiec moze byc tak ze zasilacz po prostu mniej mocy daje karcie?

Podaj jeszcze markę zasilacza.Karta była wyczyszczona ,nie przegrzewa się czasem?

kolega wcisna ci zdezelowana karte

Zasilacz nazwy nie pamiętam, jutro napisze ale ma on 500w, karta nie była czyszczona troszke kurzu na niej jest…
Nie przegrzewa sie wszystko jest ok temperatura około 45-55°

@@@@@@@@@@@@@@@@@

Razem z kolegą ogarneliśmy te fpsy lecz mimo że posiadam te 60-75 fps w grach to nie ma tej płynności takie ścinki nie jest zbyt dobrze tak :confused: dodam że nie ważne czy mam niskie ustawienia czy wysokie gra nie jest płynna i tak.
Proszę o Pomoc.

spróbuj V-Sync włączyć

to samo.

Może być wina procesora ? jest on cztero rdzeniowy 2,2Ghz

Jeżeli zaktualizowałeś stery to zainstaluj starsze i nie instaluj catalysta. A i czy masz system 32 bitowy?

64 bity

Dodam jeszcze że gdy wyciągne radeona hd 5770 odinstaluje sterowniki i włoże starą karte hd 4850 zainstaluje stery to mimo że mam te 5-10 fps mniej gry chodzą płynnie i bez jak najmniejszych zacinek.

Dobra zamknijcie temat… To forum mi nie pomoze.