Witam szukam sterownki do Karty graficznej kolega mi podał ale nazwe dał taką PCI VGA i tylko coś takiego na system 98 gdzie znaleść takie coś .
Więc niech poda dokładną nazwę, bo z tego niewiele wynika.
Zanieś mu ten program:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=93&id=1183
I niech w nim odczyta jaką ma kartę.
Wieć tak sprawdziłem i programem i w menadżerze urządzeń i pokazauke mi nazwe taką
STANDARDOWA KARTA GRAFICZNA PCI (VGA)
Sterowniki do czegoś takiego są na płycie Windowsa :roll:
No jest zainstalowany 98 szukam sterowników na 98 a tak z sieci można gdzieś sciagnąć na tą karte te sterowniki, a jaki polecacie dobry program do otwierania zdjęć taki graficzny.
TA karta jest juz zainstalowana w systemie. Jesli system nie rozpoznaje karty, instaluje dla niej standardowe sterowniki. Jedynym wyjściem, aby dowiedzieć się co to za karta - jeśli nie wiesz, jest zrobienie jej zdjęcia i wlepienie na forum, przeczytanie informacji z karty grafiki bądź zaproszenie do domu/zaniesienie komputera informatykowi
ja ucze się na imformatyka poprostu karta graficzna jakś nie ma do karty
STANDARDOWA KARTA GRAFICZNA PCI (VGA) standardowego sterowniki czy coś takiego by było musi być coś takiego ok poszukam sam
Po prostu chodzi o to, że jak system nie wie, co to za karta, pakuje jej standardowe sterowniki i pokazuje jako
Więc trzeba przeczytać na karcie, co to jest. Możesz jeszcze zobaczyć, czy przy starcie kompa zaraz na samym początu nie pokazuje jej na ekranie…
Ostatnie pytanko bo jutro ide do kolesia co ma to tak zrobione, wiec tak zrobiłem wziołem dysk jego i włożyłem do siebie i zainstalowałem nowego windowsa 98, (zrobiłem błą powinienem odrazu u niego w jego komputerrze to instalwać, no cóż zdaża się że człowiek albo nie wiem albo nie pomyśli, tak jak to było w moim przypadku. Wieć system pokazuje STANDARDOWA KARTA GRAFICZNA PCI (VGA) hmm no wiec móicie żę na płycie 98 są sterowniki do tego czy może dać dodaj nowy sprzęt wybrać karte graficzną no i płytke 98 włozyć i może saskoczy bo ani kolorów ani roździelczości zmienić nie moge co robić nie wiem jaka to karta, ale słba jaks.
Proszę to napisać po polsku i przesłać treść posta do mnie na PW.
Do tego czasu topic pozostanie zamknięty.