Karta graficzna vertex radeon hd7770 Problem czarny ekran


(Snajper2315) #1

Witam!

Kupiłem kartę graficzną Vertex Radeon HD7770 1GB.

Po jej podłączeniu i odpaleniu komputera jest czarny ekran oraz na dole płyty głównej jest napis '' d6 ''.

Poprzednia karta graficzna działa bez problemu.Jej model to gt 520 .

Reszta podzespołów:

Procesor Intel Core i5 2400 3.10 x4 Ghz.

Płyta główna : AsRock P67 PRO3 ( Z wymienionym chipsetem B3 )

Zasilacz : SilentiumPc Deus G1 500w


(JNJN) #2

Zasilanie do karty podłączone?

Może reset biosu zworką lub baterią wykonaj, ustaw bios i zapisz Save.

Pamiętaj z systemu trzeba dokładnie odinstalować oprogramowanie starej karty GF.

Test karty wykonaj na wypiętym dysku systemowym z płyty, ma być procedura POST i normalnie masz wejść do biosu.


(Snajper2315) #3

Zasilanie do karty graficznej jest podłączone.

Spróbuje reset biosu .( Pytanie na ile minut/godzin trzeba tą baterię wyjąć? )

W jaki sposób można dokładnie odinstalować oprogramowanie starej karty graficznej?


(JNJN) #4

Spróbuj najpierw wypiąć dysk systemowy i zobacz, czy wejdziesz do biosu.

Reset biosu baterią:

  • komp odłączony od zasilania 230V

  • karta HD7770 włożona poprawnie do slotu PCIE

  • wyjmij baterię na 10 minut, włóż i podłącz zasilanie 230V, start, wejdź do biosu, ustaw datę,godzinę i bootowanie i zapisz bios Save i test.

Odinstalowanie sterownika GF wykonaj z poziomu dodaj usuń programy lub programy.


(falcon89) #5

Kilka minut?

Jaką masz wersję biosu?


(Snajper2315) #6

[P] A gdzie ten dysk systemowy się znajduję? (Jestem w tym zielony )


(JNJN) #7

Może weź jakiegoś kumatego kolegę, bo możesz tylko strat narobić? i będzie problem?


(Jacekk90) #8

Komputer odłącz od prądu, wyjmij baterie, wyjmij kartę, zastanów się czy wszystko jest prosto i dobrze się w gniazdach trzyma, włóż z najwyższą ostrożnością kartę do PCI, musi być prosto! Podłącz kable, włóż baterię.

Podłącz prąd i odpal. Ustawienia biosu się kasują po 10 sekundach